21 maj 2019

Lab.medd Urinkonkrement

Ny analysmetod för U-Konkrement

Vi erbjuder från och med 2019-06-04 analys av U-Konkrement med FTIR-teknik på Kliniskt kemiska laboratoriet i Ljungby. Detta innebär säkrare svar än med den tidigare kemiska metoden. I de flesta fall kan även en semikvantitativ uppskattning av de ingående kemiska ämnena i konkrementet ges.

Remiss: Cambio COSMIC / REMISS KEMI

Kunder som inte använder Cambio Cosmic kan kan rekvirera REMISS KEMI (pappersremiss) via mail Det här är en e-postadress
Kryssa i rutan ”Övriga analyser som utförs av Klin kem lab Region Kronberg” och skriv U-Konkrement på en tom etikett som därefter klistras på plaströret/plasthylsan.

Hantering: Urinkonkrementet/-en (stenarna/stenen) läggs i plaströr eller plasthylsa med lock.

Förvaring: Förvaras i rumstemperatur och transporteras med nästkommande transport till laboratoriet.

Svarsrutiner: Analysen ingår ej i akutsortimentet
Analysen utförs rutinmässigt en gång per vecka

Kostnad: 375 kr för betalande kunder

Kim Ekblom