12 september 2019

Nu startar funktionen ePed i Cambio Cosmic

ePed står för Erfarenhet- och evidensbaserad databas för läkemedel till barn och är en nationell kunskapskälla. I ePed ingår rimlighetskontroll och läkemedelsinstruktioner som ger stöd vid ordination, iordningställande och administrering av läkemedel till barn.

Barn- och ungdomsklinikens läkemedels-PM och mallarna i Cambio Cosmic bygger på dessa instruktioner, de innehåller förutom doseringsinformation även spädning och annan tilläggsinformation. Se instruktion i länken nedan. Film i eLearning finns under Hjälp i Cambio Cosmic.

Barn- och ungdomskliniken startar den 16 september, och övriga enheter i Regionen i veckan efter.

Lathund ePed rimlighetskontroll