30 november 2018

Ny version av Cosmic

I samband med att en ny Cosmic-version lanseras i slutet av vecka 9 2019, behöver tid avsättas för att personalen ska få den utbildning som behövs.

En större uppgradering av Cosmic är inplanerad i slutet av vecka 9 2019. Uppgraderingen innehåller bland annat en ny Link-modul, som stöder den nya Samverkanslagen som trädde ikraft 1 januari 2018. Förändringarna i systemet innebär att användare av Cosmic behöver utbildning; dels i den nya funktionaliteten, dels i förändrade rutiner som påverkas av den nya lagen.

Det kommer att finnas utbildningar med olika inriktning:

• Informationstillfällen om ny/ändrad funktionalitet i Cosmic (exkl Link). För superanvändare: informationstillfällen á 1,5 timma vid ett antal tillfällen, se nedan
  • Informationstillfällen Link-rutiner. För samtliga Link-användare: informationstillfällen á 1 timma 45 minuter vid ett antal tillfällen, se nedan.
  • E-learning ny funktionalitet Link. För samtliga Link-användare: e-learning kommer att finnas tillgänglig from 3 december 2018. E-learningen beräknas ta två timmar att gå igenom.

E-learningen ska genomföras innan man går på informationstillfället för Link-rutiner.

Förutom den nya Link-modulen innehåller uppgraderingen ny och förbättrad funktionalitet i Cosmic.

Funktionalitet Cosmic

Vis-support
IT-portalen, öppnas i nytt fönster
Telefon: 0470-58 20 20, knappval 2