19 december 2019

Patientnära analys av D-Dimer utgår

Upphandlad test för patientnära analys (PNA) av D-Dimer har utgått och den ersättningsprodukt som vi erbjudits uppfyller inte våra krav. Det innebär att vi nu inte har någon ny PNA-analys för D-Dimer att erbjuda.
Utbudet av snabbtester för D-Dimer är mycket begränsat och ingen riktigt bra produkt finns idag. Vi kommer att bevaka marknaden för att se vad som kommer framöver.

Har ni kvar av testet ”Biosynex Dima D-dimer” så kan ni använda det så länge det är hållbart.

Maria Berggren Söderlund

Överläkare, Klinisk kemi och transfusionsmedicin