2 mars 2019

Problem med vissa blanketter i Cosmic efter uppgraderingen

Efter uppgraderingen av Cosmic 1-2 mars kan tyvärr ett fel uppkomma i systemet. Felet berör brev och blanketter och innebär att text hamnar utanför textfältet.

Styrgruppen för Cosmic har efter noggranna överväganden beslutat att gå vidare med uppgraderingen trots felet. Detta då den funktionalitet som kommer med uppgraderingen är viktig för verksamheten.

Beskrivning av felet

I vissa brev och blanketter kommer det att gå att skriva för lång text, dvs texten hamnar utanför textfältet och kommer därmed inte med vid en utskrift.

Tillfällig lösning på problemet

Klicka utanför textfältet för att se att texten ryms inom textfältet. Om inte, justera textens längd så att hela texten syns i textfältet.

Rättning av problemet

Vi väntar på rättning från leverantör. I dagsläget har vi ingen prognos för när. Om ni drabbas av någon av dessa fel vill vi lyfta vikten av att rapportera dessa ärenden till VIS-supporten för vidare hantering.

Läs mer om uppgraderingen på Cosmic-sidan