Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

23 januari 2020

Rekommenderade läkemedel 2020

Nytt år innebär nya läkemedelsrekommendationer i Kronoberg.

Rekommenderade läkemedel 2020 är resultatet av ett omfattande arbete som gjorts av de medicinska grupperna, läkemedelsrådet och läkemedels-kommittén/medicinska kommittén under hösten. 

Rekommendationerna är rådgivande och bör i normalfallet följas om inte skäl för undantag finns. 

I utgåvan på Vårdgivarwebben finns länkar till relevanta medicinska riktlinjer, nationella riktlinjer och andra referenser för fördjupad  information. Två fickversioner trycks – behandling av vuxna respektive behandling av barn. Dessutom finns i tryckt form även ett skrivbordsunderlägg med alla rekommenderade läkemedel samt en sammanställning av utbytbara läkemedel (främst tänkt för slutenvården).

Det tryckta materialet skickas ut till alla förskrivare och till alla kliniker/avdelningar/mottagningar/vårdcentraler samt till alla apotek i Kronoberg från och med vecka 5. Det finns också tillgängligt för beställning via Vårdgivarwebben.

Ordinationsmallarna i Cosmic uppdateras under februari enligt årets lista.

Rekommenderade läkemedel 2020

Relaterade nyheter

Ändringar i läkemedelssortiment maj 2020

8 maj 2020

Sortimentsändringarna har gjorts med anledning av Rekommenderade läkemedel i Region Kronoberg 2020 och en ny vätskeupphandling som gäller från 1 april 2020. Se vilka ändringar som gjorts via länkade d...

Nyhetsbrev maj från medicinska kommittén/läkemedelskommittén

6 maj 2020

Läkemedelsnotiser och annan information för hälso- och sjukvårdspersonal.

Handhygienens dag mer aktuell än någonsin

5 maj 2020

I dag är det handhygienens dag och Världshälsoorganisationens kampanj ”SAVE LIVES: Clean your hands” har aldrig varit mer aktuell.

Brist på Haldol inj 5 mg/ml

25 april 2020

Haldol (haloperidol) inj 5 mg/ml är restnoterat. Istället levereras finsk förpackning: Serenase (haloperidol) inj 5 mg/ml.