3 december 2019

Snart dags att uppgradera ditt e-tjänstekort

För att vi ska få en högre säkerhet på våra e-tjänstekort/SITHS-kort samt säkerställa att de fungerar mot lokala och nationella tjänster även framöver, behöver korten uppgraderas. Uppgraderingen kommer finnas tillgänglig i januari 2020 och varje enskild användare behöver manuellt genomföra den.

Uppgraderingen kommer vara enkel att genomföra och tar bara några minuter. Användarna kan förbereda sig redan nu genom att säkerställa att de har tillgång till sina båda PIN-koder. En för legitimering och en för underskrift.

Det är lämpligt att genomföra uppgraderingen direkt i januari men absolut senast den 5 maj 2020. Om du som användare inte genomför den i tid kan ditt e-tjänstekort tappa åtkomsten till system såsom Cosmic, Pascal, intygstjänster, 1177:s e-tjänster m.fl.. och ett nytt kort behöver beställas.

I januari kommer det finnas mer information med tillhörande instruktion på intranätet och vårdgivarwebben.