Fler nyheter

11 juli 2019

Cancerstiftelsen i Kronobergs län utlyser stipendium för forskning och utveckling

För tionde gången delar Cancerstiftelsen i Kronobergs län ut ett stipendium på 150 000 kronor, till någon eller några som genom forskning och utveckling inom cancerområdet når resultat som kan få stor betydelse för kronobergarna. Sista ansökningsdag är 25 september 2019.

Cancerstiftelsen i Kronobergs län utlyser numera sitt stipendium varje år, istället för vartannat som tidigare. Bland tidigare mottagare finns bland andra Joakim Örtegren och Carina Danemalm Jägervall.

Ansökan skickas in senast den 25 september 2019. På cancerstiftelsen-kronoberg.se finns regler och ett formulär att fylla i. Där kan man också läsa mer om stiftelsen och tidigare stipendiater. Har du frågor kan du ringa 073-091 88 89 eller mejla Det här är en e-postadress

Relaterade nyheter

Informationstillfällen om influensavaccinering

12 september 2019

Smittskyddsenheten bjuder in till en informationseftermiddag angående säsongsinfluensavaccineringen där vi bland annat går igenom:

Ny utbildning gör sjuksköterskor till endoskopister

6 september 2019

Nu har du som är sjuksköterska möjlighet att vidareutbilda dig till endoskopist med bibehållen grundlön. I januari 2020 startar en uppdragsutbildning i gastrointestinal endoskopi på Blekinge Tekniska...

Nyhetsbrev augusti från medicinska kommittén/läkemedelskommittén

30 augusti 2019

Läkemedelsnotiser och annan information för hälso- och sjukvårdspersonal.

Vancomycin åter tillgängligt

11 juli 2019

Det har under en tid varit brist på Vancomycin infusionsvätska. Läkemedelsverket har nu gett företaget dispens att leverera Vancomycin i finländsk förpackning.