11 juli 2019

Vancomycin åter tillgängligt

Det har under en tid varit brist på Vancomycin infusionsvätska. Läkemedelsverket har nu gett företaget dispens att leverera Vancomycin i finländsk förpackning.

Produkten är identisk bortsett från mindre skillnader i märkning och bipacksedel. Dispensen gäller både 500mg och 1g. Svensk produkt beräknas åter finnas tillgänglig i slutet av augusti.

Läkemedelsenheten ansvarar för att beställa hem Vancomycin till sjukhusens läkemedelsförråd.

Vid frågor är ni välkomna att ringa till läkemedelsenheten, tfn 7990.