14 februari 2020

Viktigt att du uppgraderar ditt e-tjänstekort/SITHS-kort

För att vi ska få en högre säkerhet på våra e-tjänstekort/SITHS-kort samt säkerställa att de fungerar mot lokala och nationella tjänster även framöver, behöver alla som har ett e-tjänstekort uppgradera det.

Om du inte genomför den i tid kan ditt e-tjänstekort tappa åtkomst till system såsom Cosmic, Pascal, intygstjänster, 1177:s e-tjänster m.fl. och ett nytt kort behöver då beställas.

Det är lämpligt att genomföra uppgraderingen så snart som möjligt men absolut senast 5 maj 2020. Uppgraderingen är enkel att genomföra och tar bara några minuter. Säkerställ att du har tillgång till dina båda PIN-koder innan du startar uppgraderingen. Du ska ha en kod för legitimering och en för underskrift.

Manual för uppgraderingen

Om du har frågor eller får problem med uppgraderingen kontakta intern kundservice, 2020 knappval 5.