Ny utbildning på Grimslövs folkhögskola möter skriande behov från besöksnäringen

21 mars 2022

I höst startar Grimslövs folkhögskola en helt ny utbildning till hotell- och konferensvärd. Utbildningen är unik i sitt slag och väldigt efterlängtad.

Ny utbildning startar på Växjö folkhögskola

9 mars 2022

En utbildning till vårdbiträde drar igång på Växjö folkhögskola i höst. Satsningen ska både bidra till personalförsörjningen inom äldreomsorgen och ge fler möjligheten att komma ut i arbete.

Elever blir hållbara designers på IKEA Museum

4 mars 2022

Under våren får elever i Kronoberg möjlighet att besöka IKEA Museum och testa på rollen som hållbar designer. Genom undervisningskonceptet Maker tour – Mot nya höjder får de ta fram en prototyp på en...

Utställning om pandemin på Växjö stadsbibliotek

1 mars 2022

Nu finns utställning Sjukt smart på Växjö stadsbibliotek. Utställningen kommer från Tekniska museet och handlar om upptäckter i pandemins fotspår. Satsningen är en del av Region Kronobergs undervisnin...

Välkommen till sommarkurs på Grimslövs Folkhögskola

17 februari 2022

I sommar kan du bland annat lära dig laga vegetariskt, yoga eller skriva noveller på Grimslövs folkhögskola. Sommarkurserna genomförs den 27 juni till den 1 juli.

Nominera Kronobergs bästa yrkeslärare!

16 februari 2022

Inspirerande yrkeslärare behövs för att hålla hög nivå på landets yrkesutbildningar. Region Kronoberg vill därför uppmärksamma länets bästa yrkeslärare.