Fler nyheter

9 september 2021

Sök Marias tjänst som klinikchef på Folktandvården Norr

Maria Takman är klinikchef för en av Växjös största kliniker, Folktandvården Norr. Nu har hon bestämt sig för att kliva av uppdraget och söker någon som vill ta över det.

Maria Takman, klinikchef Folktandvården Norr

Det är med vemod Maria lämnar uppdraget som varit både stimulerande och utmanade under de 15 år hon haft det.

Såhär beskriver hon själv jobbet och vilka egenskaper hon tycker en chef ska ha:

”Vår klinik kännetecknas av ett mycket gott samarbete mellan olika yrkesgrupper och en påtaglig arbetsglädje hos alla. Vi är vana att hjälpas åt när det behövs. Som klinikchef får du alltid hjälp och stöd av vår duktiga och kompetenta kliniksamordnare och tillsammans utgör ni klinikledningen.

Kliniken har god ekonomi. Den är belägen i ett socioekonomiskt utsatt område och vi har därför haft och har ett flertal projekt som syftar till att förbättra munhälsan för människor som bor här. Just nu samarbetar vi med Familjecenter Dalbo och Socialstyrelsen i ett projekt ”Tillsammans för en trygg start i Araby” efter en modell från Rinkeby i Stockholm, vilket är väldigt spännande.

För mig är det viktigt att du som chef, tillsammans med kliniksamordnaren är bra förebilder för klinikens anställda. Personalen gör inte som du säger utan som du gör och det är viktigt att du som chef visar vägen.

Till sist vill jag skicka med ett tips till den blivande chefen att vara lyhörd och lyssna in medarbetare innan du sätter din prägel på kliniken.”

Sök tjänsten som klinikchef på Folktandvården Norr, öppnas i nytt fönster

Några siffror om Folktandvården Norr:

  • 11 behandlingsrum
  • 8 tandläkare
  • 4 tandhygienister
  • 12 tandsköterskor
  • Cirka 5 300 vuxna patienter och cirka 8 000 barn.