I bilden står texten: "Kämpa & längta - tillsammans", "Alla kan bidra till minskad smittspridning" och #sverigesplanastekurva. Två hjärtan och en kurva kompletterar texten i bilden.

Håll i och håll ut, Kronoberg!

Det minst sagt speciella året 2020 är slut, men än är kampen mot coronapandemin inte över. Tillsammans tar vi nya krafttag mot smittspridningen – för ett nytt år med målet att kunna återgå till en normal vardag.

Syntolkad version av filmen "Läget är allvarligt men vi fortsätter längta och kämpa tillsammans", Youtube.com,öppnas i nytt fönster. 

Alla minns och längtar efter en normal vardag med allt vad det innebär, därför måste vi kämpa tillsammans. Att minska smittspridningen är inget enmansjobb – här måste alla dra sitt strå och bidra. 

Du och din insats är avgörande!

Alla i samhället har har en skyldighet att göra insatser för att minska smittspridningen, gör du vad du kan i kampen?

  • Stannar hemma vid minsta symtom – gäller även i väntan på provsvar.
  • Har god handhygien – genom handtvätt eller handdesinfektion.
  • Håller dig informerad – har koll på särskilda rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och regionala smittskyddsläkaren (Christian Blomkvist). Är källkritisk när du tar del av information.
  • Umgås i mindre kretsar – vilket innebär att ett mindre antal människor riskerar att bli smittade och att det är lättare att hålla avstånd.
  • Håller avstånd och undvik trängsel – speciellt när det gäller längre stunder och inomhus. 
  • Jobbar hemifrån – du som kan bör arbeta hemifrån i allra största mån.
  • Undviker kollektivtrafik – om du måste resa kollektivt så tänk på avstånd, handhygien och att använda munskydd under rusningstrafik, vardagar kl. 7-9 och kl. 16-18. 

Mer om Folkhälsomyndighetens nationella allmänna råd, öppnas i nytt fönster.

Mer om ytterligare nationella restriktioner, öppnas i nytt fönster

Målbilden - värd att kämpa för

Vår ambition är att Kronoberg ska ha Sveriges planaste kurva, eller åtminstone platta ut den. Lyckas vi med det avlastar vi vården och skapar de bästa förutsättningarna för att kronobergarna ska må så bra som möjligt. Och sist men inte minst – låt oss kämpa tillbaka till en normal vardag med allt vad det innebär.

Det är bara tillsammans vi kan minska smittspridningen - du gör skillnad!

Läs mer om hur du kan minska risken att du och andra smittas av corona på 1177, öppnas i nytt fönster.

På ett lättsamt och lärorikt sätt är corona-kampen tänkt att påminna dig om hur du kan hålla i och hålla ut - i kampen mot corona. Testet är inte vetenskapligt framtaget.

Tanken är att man ska kunna göra testet flera gånger och därför kommer det synas olika frågor vid olika tillfällen. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något. Dela ditt diplom på Facebook och peppa andra att delta i kampen! 

Till Corona-kampen

Senast uppdaterad: 16 februari 2021