Porträtt på två kvinnor. Mellan kvinnorna finns en grafisk pin med texten "Vaccination mot covid-19"

Vaccination covid-19 - tillsammans mot ljusare tider!

Vaccination är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk eller dö i covid-19. Vaccination kan också hjälpa till att minska smittspridningen. Därför är det viktigt att så många som möjligt väljer att vaccinera sig.

 Du och din insats är avgörande!

Vaccination är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk eller dö i covid-19. Vaccination kan också hjälpa till att minska smittspridningen. 

Var och en bör vara uppmärksam på symtom på covid-19. Om du misstänker att du har covid-19 bör du stanna hemma och undvika kontakter med andra människor. 

Du som är vuxen och inte är vaccinerad bör vara extra noga för att skydda dig själv och andra mot att smittas.

Nationella allmänna råd för att minska spridningen av covid-19

Boka tid för vaccination i Kronoberg, 1177.se, öppnas i nytt fönster

Det är bara tillsammans vi kan stå upp mot pandemin och minska smittspridningen – du och din insats gör skillnad!

Vaccin är noggrant testat

De vaccin mot covid-19 som godkänns har genomgått samma noggranna säkerhetskontroller som andra vaccin. Stora grupper människor har fått vaccinet och effekterna och biverkningarna har studerats. De godkända vaccinen fortsätter att studeras och utvärderas.

Att det har gått snabbt att ta fram vaccin mot sjukdomen beror bland annat på att forskare från många länder har samarbetat. Många länder och företag i hela världen har också satsat stora resurser.

Livet efter vaccinet

Efter att du har vaccinerat dig bygger din kropps immunförsvar upp ett skydd mot covid-19. Det är inte säkert att alla som vaccineras får ett heltäckande skydd, men blir du sjuk får du med största sannolikhet en lindrigare form av covid-19.

Det är viktigt att fullfölja vaccinationen med samtliga doser för att få ett effektivt skydd. 

Senast uppdaterad: 8 februari 2022