En tandläkare gör en undersökning på en patient.

Folktandvården

Vi erbjuder allmäntandvård, specialisttandvård och sjukhustandvård. Vi vill skapa god munhälsa och vara det bästa tandvårdsalternativet i Kronoberg.

Folktandvården har 22 kliniker på 15 orter i länet och du kan själv välja vilken klinik du vill komma till. För att besöka vår specialisttandvård eller sjukhustandvård krävs det att du först har fått en remiss. Vi har också en app där du kan boka ett digitalt videomöte

Bli kund hos oss

Kontakta den tandvårdsklinik som du vill komma till för att boka tid för en undersökning. Kontaktuppgifter hittar du nedan.

När du är klar med din första undersökning och eventuella behandling kommer vi i fortsättningen regelbundet kalla dig till undersökning. Tillsammans gör vi upp om ett vårdprogram och ett tidsintervall som passar dig. Givetvis får du kontakta oss när du vill om du får akuta besvär.

Det enklaste sättet att boka om eller avboka din tid hos Folktandvården är att gå in via e-tjänsterna på 1177.se. Det går också bra att kontakta din klinik via telefon. För att vara säker på att din avbokning hinner hanteras rekommenderar vi att du avbokar ditt besök i god tid.

Du kan avboka eller omboka din tid fram till klockan 16 dagen före ditt bokade besök. Efter det får du betala en avgift. Det gäller även barn som inte kommer på sitt bokade besök. Hur mycket du får betala beror på hur långt besök vi har bokat för dig. 

Om du behöver akut tandvård dagtid på vardagar, kontakta din ordinarie folktandvårdsklinik.

Jourhavande tandläkare under lördag, söndag och helgdagar:

  • Jourhavande tandläkare finns på lasarettsområdet i Växjö, lördagar, söndagar och helgdagar kl 9-12
  • Telefonnummer 0470-58 89 10

Övrig tid: Kontakta 1177 för rådgivning och hänvisning vid akuta besvär.

Senast uppdaterad: 1 december 2020