En läkare lyssnar på hjärtat på en patient.

AT - Allmäntjänstgöring

Vi erbjuder AT på två lasarett, Centrallasarettet Växjö med cirka 250 vårdplatser och Ljungby Lasarett med cirka 75 vårdplatser. Vi erbjuder vårdcentralsplaceringar i många olika storlekar i både tätort och på landsbygd, på någon av de cirka 30 vårdcentralerna.

I Region Kronoberg finns även högspecialiserade verksamheter som onkologisk klinik, rättspsykiatrisk regionklinik och neonatal intensivvårdsavdelning.

Hos oss har du möjlighet att välja 18 eller 21 månaders block. Väljer du det längre AT-blocket har du utrymme för två månaders valfri placering.

På våra lasarett i Växjö och Ljungby är beslutsvägarna korta och medarbetarnas engagemang stort! Vi vill att du ska känna dig väl omhändertagen. Det är lagom stora lasarett där du blir sedd som läkare och har stora möjligheter till individuell och professionell utveckling!

Självklart ser vi gärna att du stannar i Kronoberg efter avslutad AT och gör din specialiseringsutbildning hos oss!

Mer information om AT hos oss, vårt utbildningsprogram och kontaktpersoner hittar du på vårdgivarwebben.

AT, allmäntjänstgöring, vårdgivarwebben öppnas i nytt fönster

Region Kronoberg rekryterar AT-läkare två gånger per år: en gång på hösten i september/oktober och en gång under våren i februari/mars. Växjö och Ljungby har sina egna AT-block och därmed separata rekryteringsprocesser. Totalt tillsätts 36 block i regionen per år varav cirka 2/3 i Växjö och 1/3 i Ljungby.

Annonsering och urval

Från det datum när annonsen publiceras i Läkartidningen har du cirka två veckor på dig att skicka in din AT-ansökan. Ansökan kan endast göras via Offentliga jobb:

www.offentligajobb.se

När sista ansökningsdatumet gått ut gör AT-chef(er), studierektorer och HR-specialist/AT-samordnare tillsammans ett urval och kallar till intervju. Vanligtvis hålls intervjuer veckan efter ansökningsdatumet gått ut.

Besked

Efter intervjun får du besked inom 2 vardagar. Vi ringer upp alla som varit på intervju.

Det bor cirka 195 000 invånare i länet, varav cirka 90 000 i Växjö kommun och 30 000 i Ljungby kommun.

Ljungby är en liten, trevlig stad där det är nära till allt. Runt staden, som ligger precis intill E4:an, finns en fantastisk natur, med skogar och sjöar. Ljungby Sagobygd har blivit Sveriges första stad att bli upptagen i UNESCO:s världsarv för immateriellt kulturarv.

Några mil österut finns Växjö, med universitet, arenastad och flygplats. Växjö är en "storstad" i litet format, med ett rikt stads- och kulturliv - men också fina möjligheter till träning och friluftsliv och närhet till naturen.

Mellan våra båda städer ligger järnvägsknutpunkten Alvesta, och kusterna ligger bara cirka en timmes bilfärd från respektive stad.

För dig som flyttar till Kronobergs län erbjuder vi inflyttarservice i samband med anställning. 

Inflyttarservice

Kontakt

Tina Andersson

HR- rekryteringsspecialist med särskilt samordnaransvar för AT-läkare i Växjö och BT-läkare.

Malin Timhagen

HR-specialist

Senast uppdaterad: 16 december 2021