Närbild på en kvinna som har ett stetoskop på sig.

Hej sjuksköterska!

Välkommen till oss i Region Kronoberg! Du får 200 000 nya vänner: kronobergarna! (Och dessutom 6 000 nya arbetskamrater!)

Våra medarbetare brukar berätta att det som är speciellt med oss är att man möter bekanta ansikten i korridorer och i personalmatsalar, har möjlighet att påverka och en känsla av att bli sedd. Samtidigt får man chansen att göra karriär, prova nya arbetsuppgifter eller forska. Vårt mål är att våra medarbetare ska trivas, få möjlighet att växa i sin yrkesroll – och kunna påverka sin arbetsvardag!

Lediga jobb i Region Kronoberg

Unikt erbjudande för dig som är nyutexaminerad

Förutom en gedigen regionövergripande introduktionsutbildning som nyanställd sjuksköterska erbjuder vi dig som nyutexaminerad ett specifikt utvecklingsprogram. 

Utvecklingsprogrammet riktar sig till dig som nyutexaminerad sjuksköterska och innebär att du under dina första år får tid avsatt för att lära dig mer inom yrket. Programmet syftar till att underlätta övergången från utbildning till arbetsliv.

Det kliniska utvecklingsprogrammet innehåller tre huvudområden:

  • Om sjuksköterskeprofessionen och att leda omvårdnadsarbete
  • Färdighets- och scenarioträning på kliniskt träningscentrum, KTC
  • Kvalitet och patientsäkerhet

Läs mer om utvecklingsprogrammet, öppnas i nytt fönster 

Sök jobb som sjuksköterska, öppnas i nytt fönster

Dessutom erbjuder vi alla sjuksköterskor:

  • tillsvidareanställning
  • arbetsplatsnära introduktion
  • arbetstidsförkortning vid rotationstjänstgöring
  • möjlighet till betald vidareutbildning för dig som vill bli specialistsjuksköterska

Läs mer om utbildningstjänster

Hör gärna av dig till oss om du vill bolla lite tankar och funderingar om framtida jobbmöjligheter! Vad är just du intresserad av? Kontakta HR-specialist, se kontaktuppgifter nedan.

Vill du veta mer om hur det är att jobba som sjuksköterska hos oss? Läs om Lina:

Lina, sjuksköterska och en av våra ambassadörer

Region Kronoberg är en av de största arbetsgivarna i Kronobergs län. Hos oss jobbar ungefär 6000 personer inom drygt 100 olika yrken: läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, kuratorer, projektledare, sjukgymnaster, skötare, ingenjörer, biomedicinska analytiker, samordnare, ekonomer, psykologer, logopeder och många, många andra.

Vi är en av landets minsta regioner, men är det gäller resultat och kvalitet ligger vi ofta bland de främsta i nationella jämförelser.

Speeddejting, såhär går det till att jobba hos oss

Verksamheter i Region Kronoberg berättar om sin arbetsplats i små korta filmer. Bläddra bland alla spännande verksamheter i spellistan på Youtube.

Verksamheterna berättar, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad: 8 september 2022