En röntgensjuksköterska sitter och kollar på röntgenbilder på dataskärmar.

Erbjudande till dig som vill bli röntgensjuksköterska

Röntgensjuksköterska är ett framtidsyrke för dig som vill arbeta både med teknik och människor. Inom de närmaste åren kommer många att gå i pension och vi ser ett stort behov av nya medarbetare! Med en examen som röntgensjuksköterska har du mycket goda utsikter att få jobb!

Plugga i Lund eller Jönköping – fast hemma

Just nu har vi ett bra erbjudande till dig som vill bli röntgensjuksköterska! Du kan välja att läsa utbildningen till röntgensjuksköterska på Lunds universitet eller på Jönköping University, men ändå bo kvar i Kronoberg!

Vi erbjuder denna möjlighet till fem studenter, fyra platser i Växjö och en i Ljungby. Föreläsningarna hålls på respektive universitet och all praktik kommer genomföras hos oss på röntgen i Växjö och Ljungby.

Gratis resor och kurslitteratur

Som en extra förmån kommer vi att stå för dina resekostnader från din hemort i Kronoberg till Lund eller Jönköping och vi kommer också att betala all din kurslitteratur!

Egen mentor och utvecklingsprogram

För att stötta dig under din studietid och ge dig en god inblick i yrket kommer du att få en egen mentor från oss som följer dig under hela din studietid.

Om du sedan anställs hos oss kommer du att erbjudas ett unikt tvåårigt utvecklingsprogram med fortsatt mentorskap. Allt för att du ska känna dig trygg och säker i din nya yrkesroll!

Intresserad? Hör av dig!

Vi vill att du som är intresserad av vårt erbjudande kontaktar oss för ett första samtal. Du ansöker själv till utbildningen före den 15 april, via antagning.se som vanligt. För de som sedan blir antagna till röntgensjuksköterskeprogrammet kommer vi att tillämpa intervju för urval av de fem personer som kommer att få ta del av vårt erbjudande. Intervjuerna planeras att genomföras i augusti.

Kontakt

Kom gärna på studiebesök så berättar vi mer om vår verksamhet och hur det är att arbeta som röntgensjuksköterska!

Kontakta, Edit Mako, avdelningschef röntgen Växjö, alternativt Anna Thelander, avdelningschef röntgen Ljungby:

Edit Mako
0470-58 71 78
edit.mako@kronoberg.se

Anna Thelander
0372-585282
anna.thelander@kronoberg.se 

Senast uppdaterad: 26 mars 2021