Fler nyheter

12 juli 2021

100 000 kronobergare vaccinerade mot covid-19

Nu har 100 000 invånare i Kronobergs län fått sin första dos vaccin mot covid-19. ”Detta är en viktig milstolpe”, säger smittskyddsläkare Christian Blomkvist.

Efter ett intensivt vaccinationsarbete under våren har nu en stor del av den vuxna befolkningen i Kronoberg fått sin första dos vaccin.

- Nu har vi passerat 100 000 vaccinerade i Kronobergs län, och efterfrågan på vaccin är fortsatt hög, säger Lena Andersson Nazzal, vaccinsamordnare i Region Kronoberg.

- Vaccinationen är en viktig faktor för att skydda individen från att bli allvarligt sjuk samtidigt som det bidrar till att minska smittspridningen i samhället, säger smittskyddsläkare Christian Blomkvist.

I Kronobergs län erbjuds vaccination för alla över 18 år, och nya bokningsbara tider kommer ut löpande på länets 16 vaccinationsplatser.

Relaterade nyheter

Lägesrapport: Många smittas på semesterresan

30 juli 2021

Smittspridningen ökar nationellt, många av de nya fallen är kopplade till resor under semestern. Tillgången till vaccin är fortsatt god i länet och det finns många lediga tider för vaccination. Planer...

65+ erbjuds nu mRNA-vaccin som dos 2

27 juli 2021

Folkhälsomyndigheten beslutade i fredags att sluta leverera Astra Zenecas vaccin, då stora delar av gruppen 65+ redan har fått två doser vaccin mot covid-19. De som är 65 år eller äldre och endast fåt...

Lägesrapport: Gott om lediga vaccinationstider – passa på innan hösten kommer

23 juli 2021

Andelen som testas positivt för covid-19 ökar i länet. Samtidigt finns det lediga vaccintider i samtliga kommuner, och om fler vaccinerar sig så snart som möjligt minskar risken för en fjärde våg.

Kostprojekt inom rättspsykiatrin förbättrar hälsan och minskar svinnet

21 juli 2021

Patienter vid rättspsykiatriska regionkliniken får hjälp att förbättra hälsan genom kloka kostval. Kostprojektet är en del av Region Kronobergs satsning på patientcentrerade måltider på länets sjukhus...