Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

3 april 2020

100 har anmält intresse för att jobba extra i Region Kronoberg

Över 100 personer har anmält intresse för att jobba extra inom vården i Region Kronoberg. Majoriteten av de som anmält intresse har sjukvårdsutbildning.

Vi är väldigt tacksamma för att kronobergarna har visat intresse för att hjälpa till, säger Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande.

Än så länge är stora delar av vår verksamhet i planeringsstadiet men blir bemanningsläget tufft så blir det en stor hjälp, säger Marie Bogholt, tf HR-chef i Region Kronoberg.

De uppgifter som kan bli aktuella är i första hand sjuksköterske- och undersköterskeuppgifter.

Men vi kan också komma i ett läge där vi behöver ha in andra typer av stödresurser, exempelvis en hjälpande hand eller städning. Just nu utformar vi introduktionsutbildningar så att de som kommer förbereds för sina arbetsuppgifter, säger Marie Bogholt.

Studenter och administrativ personal

Region Kronoberg tar också andra initiativ för att förstärka personalläget. Bland annat har brev skickats ut till alla sjuksköterskestudenter i länet för att lyfta sjukvårdens behov av personal och möjligheten för dem att arbeta extra i vården. Den 1 april startade även reaktiveringsutbildning för administrativ personal med sjukvårdsbakgrund.

Region Kronoberg tar gärna emot flera intresseanmälningar från människor med vårdbakgrund.

Gör din intresseanmälan här

Kontakt

Mikael Johansson (M)

Mikael Johansson (M)

Regionstyrelsens ordförande

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0767-20 79 96

Marie Bogholt

Tf HR-chef

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 046470587388, 046709673048

Relaterade nyheter

Nu erbjuds antikroppstester i regionen

3 augusti 2020

Från och med onsdagen den 5 augusti erbjuder Region Kronoberg allmän provtagning för antikroppar mot covid-19. Testet görs för att bekräfta om en person tidigare har haft en covid-19-infektion. Prover...

Lägesrapport från Region Kronoberg 30 juli

30 juli 2020

Endast ett fåtal covid-19-patienter är inlagda på sjukhus, och inga vårdas på IVA. Samtidigt påbörjas nu förberedelserna inför hösten då gymnasieskolor och högskolor börjar bedriva undervisning på pla...

Fortsatt viktigt att följa rekommendationer under sommarresorna

16 juli 2020

Den nedåtgående trenden fortsätter i hela Sverige, och även i Kronobergs län. Men när fler människor reser under semesterperioden finns det risk för regionala och lokala utbrott av covid-19.

Grimslövs folkhögskola startar natur- och vildmarksutbildning

10 juli 2020

I spåren av coronapandemin är intresset för natur- och friluftsliv stort i Sverige. Nu startar Grimslövs folkhögskola en ny utbildning för den som vill upptäcka svensk natur och vildmark och kunna för...