Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

10 februari 2020

Ambulansen visar upp sig på 112-dagen

Tisdagen den 11 februari är det dags för 112-dagen. Flera viktiga samhällsaktörer är då med och visar upp sina verksamheter hos SOS Alarm i Växjö.

Från Region Kronobergs sida är ambulansen på plats med den utrustning de tar med sig in till patienten.

– Det brukar vara ett stort intresse. Många äldre brukar komma till oss och vill veta mer om hjärtsjukvård, berättar ambulandssjuksköterskan Marlene Hammargren som kommer vara på plats.

Evenemanget pågår mellan kl 13-19. Förutom ambulansen finns möjligheten att träffa bland annat räddningstjänsten, sjöräddningen och polisen. Tullverket kommer att visa upp sökhundar och SOS Alarm bjuder på varmkorv med kaffe eller saft.

Till evenemanget på Facebook

Relaterade nyheter

Nu erbjuds antikroppstester i regionen

3 augusti 2020

Från och med onsdagen den 5 augusti erbjuder Region Kronoberg allmän provtagning för antikroppar mot covid-19. Testet görs för att bekräfta om en person tidigare har haft en covid-19-infektion. Prover...

Lägesrapport från Region Kronoberg 30 juli

30 juli 2020

Endast ett fåtal covid-19-patienter är inlagda på sjukhus, och inga vårdas på IVA. Samtidigt påbörjas nu förberedelserna inför hösten då gymnasieskolor och högskolor börjar bedriva undervisning på pla...

Fortsatt viktigt att följa rekommendationer under sommarresorna

16 juli 2020

Den nedåtgående trenden fortsätter i hela Sverige, och även i Kronobergs län. Men när fler människor reser under semesterperioden finns det risk för regionala och lokala utbrott av covid-19.

Positivt covid-läge i länet

9 juli 2020

Den nedåtgående trenden fortsätter i länet. Andelen positiva prover minskar, liksom antalet personer i behov av vård på sjukhus på grund av covid-19.