Fler nyheter

16 juli 2021

Anhörig åter välkommen att följa med på ultraljud

Från och med den 26 juli får en partner eller annan medföljande anhörig vara med på ultraljudsundersökning.

Under pandemin har partner/anhörig kunnat närvara digitalt via videomöten men är nu åter välkommen att på plats få se de första bilderna av fostret.

- Det känns bra att åter kunna ge möjligheten till blivande föräldrar att tillsammans ta del av undersökningen, säger Jennie Sjöman, vikarierande verksamhetschef för kvinnokliniken.

 Även om detta är en efterlängtad lättnad av restriktionerna så är det viktigt att tänka på att vid besöket vara symptomfri och hålla avstånd. För att undvika trängsel i väntrummet så kom gärna i nära anslutning till den bokade besökstiden.

I samband med att restriktionerna lättades den 1 juni öppnade BB upp för den icke födande föräldern att få närvara även efter förlossningen då de tidigare under pandemin enbart fått medverka under förlossningen. De har inte tillåtits närvara vid undersökningar och ultraljud inom öppenvården.

Relaterade nyheter

Lägesrapport: Många smittas på semesterresan

30 juli 2021

Smittspridningen ökar nationellt, många av de nya fallen är kopplade till resor under semestern. Tillgången till vaccin är fortsatt god i länet och det finns många lediga tider för vaccination. Planer...

65+ erbjuds nu mRNA-vaccin som dos 2

27 juli 2021

Folkhälsomyndigheten beslutade i fredags att sluta leverera Astra Zenecas vaccin, då stora delar av gruppen 65+ redan har fått två doser vaccin mot covid-19. De som är 65 år eller äldre och endast fåt...

Lägesrapport: Gott om lediga vaccinationstider – passa på innan hösten kommer

23 juli 2021

Andelen som testas positivt för covid-19 ökar i länet. Samtidigt finns det lediga vaccintider i samtliga kommuner, och om fler vaccinerar sig så snart som möjligt minskar risken för en fjärde våg.

Kostprojekt inom rättspsykiatrin förbättrar hälsan och minskar svinnet

21 juli 2021

Patienter vid rättspsykiatriska regionkliniken får hjälp att förbättra hälsan genom kloka kostval. Kostprojektet är en del av Region Kronobergs satsning på patientcentrerade måltider på länets sjukhus...