Fler nyheter
Porträttbild på fyra kvinnor. Landshövding Maria Arnholm tillsammans med Årets Handledare Lotta Törn (mitten) och andra- och tredjepristagare Carina Ohlén (vänster) och Ella Hellman (höger).

21 oktober 2021

Årets Handledare i Kronoberg är korad

I tisdags arrangerade Vård- och omsorgscollege Kronoberg den årliga Handledarens dag – dagen där alla handledare inom vård och omsorg hyllas. Dagen finns till för att fira och uppmärksamma handledarrollen och det fantastiska arbete som görs i verksamheterna.

Nästan 250 vård- och omsorgsmedarbetare samlades digitalt för att ta del av inspirerande föreläsningar och branschnyheter som sändes live från Växjö Konserthus. Under eftermiddagen fick deltagarna lyssna på prisade Olof Röhlander som pratade om Motivation 3.0, ta del av nya vård- och omsorgsprogrammet och höra elever berätta om deras arbetsplatslärande (APL) under coronapandemin. Slutligen delades pris ut till Årets Handledare 2021.

Handledarens dag är en otroligt viktig dag för vård- och omsorgsbranschen. Våra handledare i Kronoberg gör ett fantastiskt jobb och deras roll är avgörande för att introduktionen av nya medarbetare och elever ska bli så bra som möjligt, säger Veronica Berg, ordförande för Vård- och omsorgscollege Kronoberg.

Landshövding Maria Arnholm fanns på plats för att dela ut pris till Årets Handledare 2021 som tilldelades Lotta Törn från Alvesta kommun. Lotta var märkbart rörd när hon fick motta sitt pris från Maria på scenen i Växjö Konserthus. På plats fanns också andra- och tredjepristagare Carina Ohlén och Ella Hellman.

Relaterade nyheter

Lägesrapport: 71 procent av 80+ har fått påfyllnadsdos

26 november 2021

Ett intensivt arbete pågår just nu i Region Kronoberg med att planera för vaccinationen med en påfyllnadsdos för samtliga invånare över 18 år. De externa vaccinatörerna kommer att vara kvar januari ut...

Invigning av nya MR-kameror

26 november 2021

Den 25 november hölls en invigning för våra två nya MR-kameror på röntgenavdelningen i Växjö. De nya kamerorna ger en bättre bildkvalitet, ett mer effektivt arbetsflöde och en mindre klaustrofobisk kä...

Nya uppdrag kring el, vätgas och vatten

25 november 2021

Politiken i Region Kronobergs ger sin regionala utvecklingsförvaltning utökade uppdrag. Under 2022 ska verksamheten arbeta med frågor som gör samhällets infrastruktur mer robust och säker.

Den digitala veckan – fler kvinnor till IT-branschen

18 november 2021

Årets digitala vecka pågår mellan 15 november – 19 november. Det är en vecka med inspiration och insikt för ökad digitalisering och IT inom Linnéregionen. Varje dag har ett specifikt tema. Den 16 nove...