Fler nyheter
Thomas Ragnarsson (M) med 2020 års nätspridare: Anna Edberg, Erica Grahn, Anna Berg Wiesel och Daniel Högvall. Thomas Ragnarsson (M) med 2020 års nätspridare: Anna Edberg, Erica Grahn, Anna Berg Wiesel och Daniel Högvall.

27 oktober 2020

Årets nätspridare hyllas på digital kompetensdag för skolan

AV-Media Region Kronoberg utser varje höst ”Årets nätspridare”. Utmärkelsen är ett sätt att hylla personal inom skolan som har utvecklat lärandet i skolan, förskolan eller på fritids med hjälp av IT.

Nätspridarna uppmärksammades idag på Digitala kompetensdagen.
Årets nätspridare har på ett fantastiskt sätt bidragit till att använda och utveckla IT i undervisningen. De är förebilder för många kollegor och elever i att visa de många vinsterna av att använda digitaliseringen i skolan, säger Thomas Ragnarsson (M), ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

Årets nätspridare är:

Daniel Högvall, gymnasielärare, Växjö Katedralskola
Daniel undervisar i juridik och kriminologi. Han arbetade tidigare på Korrespondensgymnasiet i Torsås där all undervisning bedrivs på distans. Där fick han en bred erfarenhet och kunskap om distansundervisning. Erfarenheterna sprider han nu på flera olika sätt till sina kollegor, bland annat i skolans IKT-grupp. Daniel var med och tog fram Katedralskolans distansstruktur och digitala kommunikationsstrategi. Han har även en YouTube-kanal där han sprider sina föreläsningar och möter juridik- och kriminologielever från hela Sverige. Kanalen har fler än 1500 följare och mellan 15 000 - 20 000 visningar per månad.

Anna Edberg och Erica Grahn, förskollärare, Galaxens förskola i Lessebo kommun
Erica och Anna är nyutbildade och arbetar som IT-pedagoger. De blev intresserade av digitalisering när de läste kursen ”Digitala verktyg i förskolan” på universitetet. En aktiv och engagerad digitaliseringsstrateg i kommunen skapade också intresse för att med enkla medel undervisa mer med digitala verktyg. De nominerades för sitt arbete med digital teknik på förskolan och för sitt engagemang kollegialt.

Anna Berg Wiesel, grundskolelärare, Hjortsbergskolan i Ljungby kommun
Efter att har jobbat på en IT-teknikfylld friskola började Anna en ny tjänst 2014 på en kommunal skola med mindre IT i undervisningen och åldrande teknik. Anna har varit drivande på skolan när det gäller hur man kan arbeta digitalt, utan klassuppsättningar av iPads och Chromebooks, med hjälp av bland annat Mot nya höjder och projektet Make IT Happen.

Det är nionde året som AV-Media utser Årets nätspridare. AV-Medias IT-pedagoger har tillsammans med tidigare nätspridare gått igenom nomineringarna och utsett fyra pristagare. Avgörande i valet har varit ett utvecklande arbetssätt med digitala verktyg som möjliggörare och spridningen till kollegor. Alla årets nätspridare deltar som föreläsare på årets Digitala kompetensdag.

Mer om digitala kompetensdagen

Kontakt

Tina Sundberg

Utvecklingsledare

AV-Media Kronoberg, kompetens och lärande

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 046470583093, 046708694932

Thomas Ragnarsson (M)

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0709-84 45 34

Relaterade nyheter

Digitala kallelser införs överallt i vården

23 november 2020

Digitala kallelser sparar pengar, frigör tid för vårdpersonal och patienterna är positiva. Det går nästan dubbelt så fort att hantera en digital kallelse som en papperskallelse och kostnaden är bara h...

Lägesrapport: Ökningen av coronafall inte lika snabb

20 november 2020

Vecka 46 hade vi cirka 750 fall av covid-19 i länet, något fler än veckan innan. Det provtogs också fler än någonsin: nästan 5 800 personer.

Coronastöd till idrottsrörelsen

20 november 2020

Region Kronobergs regionala utvecklingsnämnd ger 1,5 miljoner kronor till idrottsrörelsen i Kronoberg genom RF-SISU Småland.

Bår med kuvös var nära att tippa – anmäls enligt Lex Maria

19 november 2020

Region Kronoberg har gjort en Lex Maria-anmälan angående en händelse där en patient utsattes för risk för skada i samband med att underredet till en transportkuvös inte fungerade.