14 december 2021

Beslut om nya sjukhuset tas den 2 mars

Tidplanen för beslut om ett nytt akutsjukhus i Växjö förskjuts med en månad. Detta för att beslutet ska hinna förankras ordentligt. Det gäller även investeringsbeslutet för utbyggnaden av Lasarettet Ljungby.

Underlaget för beslut kommer att vara klart i början av januari. Därefter ska det tas upp på regionstyrelsens arbetsutskott den 11 januari, regionstyrelsen den 15 februari och fullmäktige den 2 mars.

Det här är ett väldigt viktigt beslut för regionens framtid. Vi vill att det ska vara väl förankrat hos politiker, invånare och medarbetare innan slutgiltigt beslut tas i regionfullmäktige, säger Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande.