10 maj 2022

Coronabilen firades ut efter 741 dagar

Efter över två år och 2 000 resor avvecklades coronabilen i Region Kronoberg den sista april. Den firades ut med alkoholfri cider och blåbärstårta.

När vi började köra dessa resor den 24 april 2020 skojade vi om att fordonen kanske skulle få köra till midsommar. Nu blev det över 2 år…, säger Johan Sjöblom, avdelningssamordnare på Serviceresor.

Föraren Mahmud Suwan delade med sig av erfarenheter från dessa två år. Det var en blandning av allvarliga, spännande och även lustiga inslag. Vikten av att alltid anpassa sig efter vårdhygiens riktlinjer har varit stor och ett enormt stöd, säger Mahmud. Bland annat fick han anpassa sitt skägg för att det skulle passa i skyddsutrustningen.

Även representanter från ambulansen deltog vid avtackningen och berättade att det varit otroligt värdefullt att coronabilen avlastat under pandemiåren.

Fakta om coronabilarna

Kört 741 dagar i rad

Trafik med minst ett fordon

Kört knappt tre resor per dag i snitt