Fler nyheter

10 maj 2022

Coronabilen firades ut efter 741 dagar

Efter över två år och 2 000 resor avvecklades coronabilen i Region Kronoberg den sista april. Den firades ut med alkoholfri cider och blåbärstårta.

När vi började köra dessa resor den 24 april 2020 skojade vi om att fordonen kanske skulle få köra till midsommar. Nu blev det över 2 år…, säger Johan Sjöblom, avdelningssamordnare på Serviceresor.

Föraren Mahmud Suwan delade med sig av erfarenheter från dessa två år. Det var en blandning av allvarliga, spännande och även lustiga inslag. Vikten av att alltid anpassa sig efter vårdhygiens riktlinjer har varit stor och ett enormt stöd, säger Mahmud. Bland annat fick han anpassa sitt skägg för att det skulle passa i skyddsutrustningen.

Även representanter från ambulansen deltog vid avtackningen och berättade att det varit otroligt värdefullt att coronabilen avlastat under pandemiåren.

Fakta om coronabilarna

Kört 741 dagar i rad

Trafik med minst ett fordon

Kört knappt tre resor per dag i snitt

Kört över 2 000 resor

Kört nästan 100 kommunala sjukresor

Maj 2020: Från dörr till dörr i coronabil

Relaterade nyheter

Operation av inre blödning fördröjdes

25 maj 2022

En patient med en allvarlig inre blödning fick vänta länge på akutmottagningen vilket gjorde att den livräddande operationen dröjde. Region Kronoberg anmäler nu det inträffade enligt Lex Maria.

Region Kronoberg i topp vad gäller följsamhet till hygienrutiner

24 maj 2022

Senaste nationella mätningen av basala hygienrutiner och klädregler inom vård och omsorg visar att Region Kronobergs medarbetare fortsätter ha god följsamhet.

Försenad diagnos av cancer i tjocktarmen

23 maj 2022

Region Kronoberg Lex Maria-anmäler en händelse där det dröjde tre månader från första besök till att tjocktarmscancer upptäcktes hos en patient.

Felaktig bedömning av trauma anmäls enligt Lex Maria

18 maj 2022

En patient kom in till akuten på ett av länets sjukhus efter en fallskada. Det aktiverades inget traumalarm, vilket skulle ha medfört tydligare rutiner gällande bland annat provtagning. En vecka efte...