Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

13 november 2020

Digitala träffar om att starta företag

I november och december ordnar Business region Kronoberg digitala träffar för dig som funderar på att starta företag. Välkommen!

I Kronoberg finns flera aktörer med olika inriktningar som jobbar med rådgivning för nya företagsidéer.

Det finns ett etablerat samarbete mellan många av aktörerna. Det goda samarbetet gör det enklare för dig som har en företagsidé att få hjälp från rätt instans. ”Flera dörrar in” brukar vi säga och det betyder att alla ser till att du hamnar rätt oavsett vem av dem du vänder dig till, säger Jenny Fröberg, regional utvecklingssamordnare på Region Kronoberg.

Aktörerna i Kronoberg kan både hjälpa den som är på väg att starta upp ett företag, vill syssla med socialt entreprenörskap eller en ekonomisk förening. De kan också hjälpa den som är student att ta dina idéer vidare.

Träffarna är den 18/11, 25/11 och 2/12.

Se mer information på Business region Kronoberg 

Till anmälan

Om Business region Kronoberg

Business region Kronoberg är ett samarbete mellan Region Kronoberg och länets åtta kommuner. Målet är att driva Kronoberg framåt och öka attraktionskraften. Den gemensamma filosofin är att dela med sig: mellan kommun och region, mellan kommunerna – men också mellan företagen. Här vet alla att det som gynnar den ena idag, spiller över på dom andra imorgon. Arbetet samordnas av Region Kronoberg via en gemensam avsiktsförklaring från 2019.

Relaterade nyheter

Upprop: EUs Strukturfondsmedel ska fördelas av regionerna - inte staten

7 januari 2021

De åtta regionala partnerskap som fördelar EUs Strukturfondsmedel till Sveriges regioner reagerar i ett upprop på att regeringen håller inne med EU-medel och vill ge en del av dem direkt till arbetsfö...

Företag anlitar konsulter kostnadsfritt genom Konsulttimmen – nylanseras januari 2021

30 december 2020

I januari kommer ett uppskattat koncept tillbaka: Konsulttimmen. Genom Konsulttimmen kan företagare i Kronoberg kostnadsfritt anlita experter som hjälper dem att utveckla sitt företag.

Förundran, sorgsenhet och hopp inför 2021

21 december 2020

Ännu ett år snart till ända. År 2020, ett exceptionellt år, på många sätt. Och nu, tid för tillbakablick och summering. Min sammanfattade känsla är nog förundran. Men också sorgsenhet och kanske lite...

Stor efterfrågan på personer med gymnasial yrkesexamen

17 december 2020

Intresset för att läsa yrkesprogram på gymnasiet har minskat de senaste 10 åren. Samtidigt ökar arbetsmarknadens behov av personer med en gymnasial yrkesexamen. Det visar en ny rapport från Region Kro...