Fler nyheter

19 februari 2020

Distriktsläkare har installerats som professor

Hans Thulesius, distriktsläkare på vårdcentralen Skärvet i Växjö, har installerats som professor i allmänmedicin vid Linnéuniversitetet.

Installationen skedde i förra veckan, vilket var främst ceremoniellt eftersom Hans Thulesius utnämndes till professor redan i januari förra året.

– En del av det som framför allt ska bli kul nu är att träffa läkarstudenter. Vi har ju mer tid till forskning nu än tidigare och mer handledning, säger Hans Thulesius som lägger 30 procent av sin arbetstid på vårdcentralen Skärvet.

Hans Thulesius forskar bland annat kring cancerdiagnostik och hur den kan snabbas upp i primärvården. Här berättar han mer om det:

Klippet är gjort av Linnéuniversitetet.

Läs mer om den akademiska högtiden

Relaterade nyheter

Fortsatt lugnare covid-läge i länet

2 juli 2020

Den nedåtgående trenden fortsätter i länet. Andelen positiva prover minskar, liksom behovet av provtagning i prioritetsgrupperna 1, 2 och 3. I vecka 28 startar Region Kronoberg provtagning av priorite...

Smittskyddsläkaren om provtagning av priogrupp 3 och 4

2 juli 2020

I en film berättar smittskyddsläkare Christian Romin Blomkvist om provtagning av priogrupp 3 och 4.

Region Kronoberg vaccinerade näst flest ålderspensionärer i landet

1 juli 2020

Under vaccinationskampanjen 2019-2020 vaccinerade sig 62 procent av länets ålderspensionärer mot influensa. Detta är näst högst andel i landet.

Lugnare covid-läge i länet - men fortsatt viktigt att hålla i och hålla ut!

25 juni 2020

Kurvorna för antal konstaterade fall och antal avlidna i covid-19 i länet har börjat plana ut. Region Kronoberg har lägst antal inneliggande covid-patienter på sjukhusen sedan i april. Nuläget diskute...