Fler nyheter

19 februari 2020

Distriktsläkare har installerats som professor

Hans Thulesius, distriktsläkare på vårdcentralen Skärvet i Växjö, har installerats som professor i allmänmedicin vid Linnéuniversitetet.

Installationen skedde i förra veckan, vilket var främst ceremoniellt eftersom Hans Thulesius utnämndes till professor redan i januari förra året.

– En del av det som framför allt ska bli kul nu är att träffa läkarstudenter. Vi har ju mer tid till forskning nu än tidigare och mer handledning, säger Hans Thulesius som lägger 30 procent av sin arbetstid på vårdcentralen Skärvet.

Hans Thulesius forskar bland annat kring cancerdiagnostik och hur den kan snabbas upp i primärvården. Här berättar han mer om det:

Klippet är gjort av Linnéuniversitetet.

Läs mer om den akademiska högtiden

Relaterade nyheter

Nu erbjuds antikroppstester i regionen

3 augusti 2020

Från och med onsdagen den 5 augusti erbjuder Region Kronoberg allmän provtagning för antikroppar mot covid-19. Testet görs för att bekräfta om en person tidigare har haft en covid-19-infektion. Prover...

Lägesrapport från Region Kronoberg 30 juli

30 juli 2020

Endast ett fåtal covid-19-patienter är inlagda på sjukhus, och inga vårdas på IVA. Samtidigt påbörjas nu förberedelserna inför hösten då gymnasieskolor och högskolor börjar bedriva undervisning på pla...

Fortsatt viktigt att följa rekommendationer under sommarresorna

16 juli 2020

Den nedåtgående trenden fortsätter i hela Sverige, och även i Kronobergs län. Men när fler människor reser under semesterperioden finns det risk för regionala och lokala utbrott av covid-19.

Positivt covid-läge i länet

9 juli 2020

Den nedåtgående trenden fortsätter i länet. Andelen positiva prover minskar, liksom antalet personer i behov av vård på sjukhus på grund av covid-19.