Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

12 maj 2020

Elbilar på väg

Som ett led i arbetet med att minska miljöpåverkan väljer Region Kronoberg nu elbilar till tjänstebilar och i bilpoolen.

Ett mål för regionens hållbarhetsarbete är att regionens ägda och leasade bilar ska köras med 100 procent förnybara bränslen år 2023.*

Nu har vi både el- och gasbilar vilket ger oss goda möjligheter att köra på förnybara bränslen, berättar Agneta Carlsson, miljösamordnare.

Den el vi köper in till bilarna är 100 procent förnybar och märkt med Bra Miljöval.

Även bilpoolen förstärks med elbilar i juni månad. Laddplatser finns redan nu installerade på lasaretten, på Grimslövs folkhögskola samt på ett antal vårdcentraler.

*Målet omfattar inte ambulanser eller kollektivtrafik.

Markus Kullenbert

Avdelningschef Transport

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 046470582020, 046767207730

Relaterade nyheter

MAT-runda och kunskapsbuffé på MAT2020

24 juni 2020

MAT har i ett decennium varit en plattform för lokala diskussioner om livsmedelskedjans hållbara utveckling. I år genomförs MAT i en ny tappning – anpassad efter rådande omständigheter.

De antar utmaningen – två månader som huvudsakliga cyklister

3 juni 2020

De bor på cykelavstånd både till jobb, skola och förskola. Ändå startar Johanna Sandelin och Marcus Ohlsson varsin bil varje morgon för att pendla till och från sina jobb.

Viktigt besked från Trafikverket om tågtrafiken i Kronoberg

2 juni 2020

I en utredning av Kust till kustbanan från Göteborg till Kalmar/Karlskrona lyfter Trafikverket behovet av dubbelspår mellan Växjö-Alvesta. Det är ett första viktigt steg för att byggandet av dubbelspå...

Region Kronoberg ökar mest på miljölista

28 maj 2020

Varje år granskar Miljöfordon Sverige kommuners och regioners fordonsflottor ur ett miljöperspektiv. I år visar rapporten att Region Kronoberg har gjort den största förbättringen jämfört med förra åre...