Fler nyheter

26 april 2021

En fjärde covidavdelning öppnas på sjukhusen

Under tisdagen den 27 april öppnar Region Kronoberg ännu en covidavdelning på sjukhusen. Det blir den fjärde avdelningen som vårdar covidpatienter. Bakgrunden till beslutet är det stora antalet patienter som just nu vårdas för covid-19.

Under helgen har det kommit in ytterligare tio patienter som vårdas för covid-19 och just nu är det överfullt på befintliga covidplatser. Det här är en mycket oroväckande utveckling. Snälla ni – håll ut och håll avstånd, säger Niklas Silvert, biträdande sjukhuschef.

Det blir avdelning 5 på Ljungby lasarett som återigen öppnar som covidavdelning under tisdagen. Sedan tidigare finns tre covidavdelningar på Centrallasarettet Växjö.

Relaterade nyheter

Lägesrapport: ”Träng er inte före i vaccinkön”

7 maj 2021

Det förekommer att personer som inte tillhör de prioriterade grupperna bokar tid för vaccination. Men tillgången till vaccin är begränsad och prioritetsordningen måste respekteras.

Skärpta regionala rekommendationer införs i Kronoberg

7 maj 2021

Begränsa dina nära kontakter så mycket det går. Gå inte på fest. Använd munskydd vid trängsel i kollektivtrafiken. Det är några av de förstärka regionala rekommendationer som införs den 7 maj.

Komplikation till ryggbedövning upptäcktes sent

7 maj 2021

Region Kronoberg har gjort en Lex Maria-anmälan angående en händelse där en patient drabbats av en blödning efter att ha fått ryggbedövning på ett av länets sjukhus.

Hubbar med vaccinationsinformation i länets kommuner

6 maj 2021

I juni ska Region Kronoberg arbeta uppsökande för att nå personer som det är svårt att nå med information om vaccination. I informationshubbar ska hälsokommunikatörer informera och kunna hjälpa till m...