Fler nyheter

10 mars 2020

En person i Kronobergs län har testats positivt för coronavirus

Region Kronoberg har i samband med en provtagning för coronavirus fått ett positivt resultat. Personen i fråga är hemmahörande i ett annat län, men vistas tillfälligt i Kronoberg. Personen har haft kontakt med ett sedan tidigare känt fall utanför länet, och har identifierats genom smittspårning.

I väntan på provsvaret har personen varit isolerad, dock inte på sjukhus eftersom symtomen varit lindriga och inte krävt sjukhusvård.

Nu genomför vi smittspårning för att nå eventuella personer som patienten kan ha haft kontakt med, säger Christian Romin Blomqvist, smittskyddsläkare i Region Kronoberg.

Vi är väl förberedda för den här situationen. Nu arbetar vi enligt våra rutiner.

Några fler uppgifter, som till exempel kön, ålder eller hur personen smittats kommer inte att lämnas från Region Kronoberg.

Den som har rest i områden som Folkhälsomyndigheten pekat ut för provtagning, men känner sig frisk vid hemkomst, behöver inte kontakta sjukvården. Får man symtom ska man ringa 1177. För allmänna frågor om covid-19 går det bra att ringa 113 13.

Om coronavirus 2019-nCoV på 1177 Vårdguiden
Frågor och svar om coronavirus 2019-nCoV, Folkhälsomyndigheten 

Kontakt

Christian Romin Blomkvist

Smittskyddsläkare

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 87 82, 046709844867

Relaterade nyheter

Grimslövs folkhögskola startar natur- och vildmarksutbildning

10 juli 2020

I spåren av coronapandemin är intresset för natur- och friluftsliv stort i Sverige. Nu startar Grimslövs folkhögskola en ny utbildning för den som vill upptäcka svensk natur och vildmark och kunna för...

Positivt covid-läge i länet

9 juli 2020

Den nedåtgående trenden fortsätter i länet. Andelen positiva prover minskar, liksom antalet personer i behov av vård på sjukhus på grund av covid-19.

Grimslövs folkhögskola startar vård- och omsorgsutbildningar i höst

7 juli 2020

Sjukvården och omsorgen har stora behov av nya medarbetare. Samtidigt är många av de traditionella utbildningarna till undersköterska, skötare och vårdbiträde fulla. Nu startar Grimslövs folkhögskola...

Region Kronoberg erbjuder allmänheten test för pågående covid-19-infektion

6 juli 2020

Från och med onsdag 8 juli erbjuder Region Kronoberg allmän provtagning för covid-19, enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Provtagningen gäller endast personer med symtom som skulle kunna vara cov...