Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

8 juni 2020

En väg ur krisen: Kompetensutveckling för företagen i Kronoberg

Tillverkningsindustrin i Kronoberg har drabbats hårt av coronakrisen. För att stötta dessa företag har Region Kronoberg tagit fram en utbildningsplattform som gör det enklare för företagen att kompetensutveckla sina medarbetare under krisen.

Att göra det enklare för företag och arbetstagare att hitta rätt i dagens utbildningsdjungel har efterfrågats redan tidigare. Särskilt från mindre företag som inte har resurser att leta sig fram till vad som passar just dem. Tusentals permitterade kronobergare jobbar numera deltid vilket mitt i krisen samtidigt skapar utrymme för kompetensutveckling, säger Thomas Ragnarsson (M), ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

För att möta det akuta behovet har Region Kronoberg på kort tid arbetat fram en webbaserad utbildningsplattform som också finns som app. Den lanseras via nätverket Business Region Kronoberg och ska underlätta företagens kompetensutveckling. Genom plattformens unika sök- och matchningsfunktion får företagen vägledning kring de utbildningsinsatser som erbjuds, anpassat efter företagens och medarbetarnas önskemål och behov.

Företagen kan få sina behov matchade

I den nya utbildningsplattformen finns utbildningar och insatser som efterfrågas just nu men sannolikt även efter krisen. Dessutom kan företagen få direkt vägledning för att få sina behov av utbildningar och kurser matchade mot utbudet, ifall de inte hittar vad de letar efter.

Framtiden kommer inte se ut eller fungera som förut och förstår vi detta kan vi använda krisen till omställning. Målet med plattformen är att företag ska hitta rätt utbildningar för sin personal, till ömsesidig nytta för såväl den anställde som för företagens konkurrenskraft, säger Christel Gustafsson, regional utvecklingsdirektör. 

Till att börja med finns utbildningar och kurser för tillverkningsindustrin men så småningom kommer plattformen att samla utbildningar för fler branscher.

Ladda ner appen Business Region Kronoberg på GooglePlay eller AppStore eller gå in på www.businessregionkronoberg.se.

Kontakt

Karin Palmér

Samordnare näringslivsfrågor

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 046709645773

Agneta Klingenvik

Projektledare

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 046470583054

Relaterade nyheter

Digitala kallelser införs överallt i vården

23 november 2020

Digitala kallelser sparar pengar, frigör tid för vårdpersonal och patienterna är positiva. Det går nästan dubbelt så fort att hantera en digital kallelse som en papperskallelse och kostnaden är bara h...

Lägesrapport: Ökningen av coronafall inte lika snabb

20 november 2020

Vecka 46 hade vi cirka 750 fall av covid-19 i länet, något fler än veckan innan. Det provtogs också fler än någonsin: nästan 5 800 personer.

Coronastöd till idrottsrörelsen

20 november 2020

Region Kronobergs regionala utvecklingsnämnd ger 1,5 miljoner kronor till idrottsrörelsen i Kronoberg genom RF-SISU Småland.

Ladda ner Saba Meeting

19 november 2020

Ladda ner Saba Meeting För att delta i en virtuell utbildning via Kompetensportalens mötes- och virtuella utbildningsverktyg Saba Meeting måste du ladda ner Saba Meeting till din dator. Följ instrukt...