Visa alla nyheter

30 augusti 2022

Felaktigt vaccinationsutskick till invånare

Tyvärr blev det fel när Region Kronoberg skickade ut ett brev med erbjudande om vaccination mot covid-19 till personer som tillhör riskgrupp och har så kallad immunbrist. 1 300 personer har fått brevet trots att de inte har någon immunbrist. Vi beklagar det inträffade.

Vaccinationsutskicket görs utifrån koder i ett datasystem och det har blivit fel i filtreringen vid datautskicket.

Alla som har fått ett brev med erbjudande om påfyllnadsdos får ta sin påfyllnadsdos nu. Det gäller även de personer som felaktigt blivit kategoriserade som riskgrupp, säger Marie Jadner, vaccinationssamordnare.

Rättelse skickas ut

De personer som felaktigt klassats som riskgrupp immunbrist kommer att få ett nytt brev med en rättelse från Region Kronoberg. Rättelsen skickas ut så snart som möjligt och kommer i fysiska brevlådor i slutet av veckan, eller senast i nästa vecka.

Vi beklagar att det blivit fel. Det beror på den mänskliga faktorn. Vi uppmanar invånare som tror att de fått ett felaktigt brev att vänta på rättelsen, säger Marie Jadner.

För frågor om covid-19-vaccination och riskgrupper går det bra att ringa 0470-58 60 00. Just nu är det hög belastning på telefonnumret så det kan dröja några dagar innan man blir uppringd.

Relaterade nyheter

Så förbättras flödet på akuten

31 januari 2023

Akuten på Centrallasarettet Växjö har varit hårt belastad under en tid. En rad åtgärder genomförs för att få till ett bättre patientflöde till, inom och från akuten.

Sjukhusvården lämnar stabsläget

19 januari 2023

Läget inom sjukhusvården ser något bättre ut, vilket gör att sjukhusledningen i dag beslutat att lämna stabsläget. Dock är vårdplatsläget fortsatt ansträngt och dagliga avstämningar av läget fortsätte...

Kvinnor födda 1994-1999 erbjuds vaccination mot HPV

11 januari 2023

Region Kronoberg erbjuder nu unga kvinnor kostnadsfri vaccination mot humant papillomvirus (HPV) inom ramen för en nationell forskningsstudie. Målet är att undersöka om det går att utrota HPV och livm...

Ögonkliniken i framkant vad gäller tillgänglighet

20 december 2022

I stort erbjuds en god tillgänglighet till vården, men inom vissa verksamheter i specialistvården finns det stora utmaningar, bland annat som en effekt av pandemin. Därav genomförs en samlad insats fö...

Besöksrestriktioner skärps i Region Kronoberg

16 december 2022

Smittspridningen av covid-19, influensa och RS-virus är just nu stor. Samtidigt är läget inom hälso- och sjukvården ansträngt. Region Kronoberg har därför beslutat att skärpa besöksrestriktionerna i s...