Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

9 september 2020

Fem tips för att minimera smittspridningen på jobbet

Nu är de flesta åter i arbete efter semestern. För att undvika att smittspridningen tar fart när fler samlas på samma plats, presenteras här fem tips som är bra att tänka på.

  • Viktigast av allt: stanna hemma vid minsta förkylnings- eller influensasymtom!
  • Tvätta/desinfektera händerna innan du går in i personalrum eller andra gemensamma/allmänna utrymmen. Om du sitter vid delad arbetsplats/flexplats, tänk på att desinfektera både arbetsplatsen och dina händer när du kommer/går. Desinfektera också regelbundet ytor som många tar på, t ex dörr- och skåpshandtag, vattenkranar, kaffekannor och andra ytor i gemensamma utrymmen.
  • Se över antalet fysiska möten – välj helst digitala möten när det är möjligt.
  • Minimera tiden när ni sitter i grupp på arbetsplatsen: dela gärna upp fika- och lunchtider så att inte många fikar och äter samtidigt. Tänk också på att sprida ut er glest när ni samlas, ett riktmärke är en armlängds avstånd mellan varandra. Ändra gärna möbleringen så att det inte går att sitta tätt!
  • Undvik gemensam mat, gemensamma godis- och snacksskålar och liknande.

Relaterade nyheter

Lägesrapport från Region Kronoberg 25 september

25 september 2020

Under de senaste dagarna syns en tendens till ökning av antalet bekräftade fall av covid-19 i Kronobergs län. Ökningen är spridd i alla åldersgrupper och i alla delar av länet.

Vårdcentralen stöttar efter covid-19

24 september 2020

Patienter som har långsiktiga besvär efter covid-19 börjar söka till vårdcentralerna. En del av dem blev sjuka i början av pandemin innan testningen kommit igång, och därför är diagnosen inte alltid s...

Satsning på mammografi efter uppehåll

18 september 2020

På grund av coronapandemin har mammografin i Kronoberg haft ett uppehåll i att kalla kvinnor till hälsoundersökning. Nu satsar Region Kronoberg på extra hälsoundersökning med mammografi året ut, för a...

Lägesrapport från Region Kronoberg 18 september

18 september 2020

Intresset för provtagning för en pågående coronainfektion är fortsatt stort. Förra veckan provtogs nästan 3 000 personer, av dessa var tre procent positiva.