Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

9 september 2020

Fem tips för att minimera smittspridningen på jobbet

Nu är de flesta åter i arbete efter semestern. För att undvika att smittspridningen tar fart när fler samlas på samma plats, presenteras här fem tips som är bra att tänka på.

  • Viktigast av allt: stanna hemma vid minsta förkylnings- eller influensasymtom!
  • Tvätta/desinfektera händerna innan du går in i personalrum eller andra gemensamma/allmänna utrymmen. Om du sitter vid delad arbetsplats/flexplats, tänk på att desinfektera både arbetsplatsen och dina händer när du kommer/går. Desinfektera också regelbundet ytor som många tar på, t ex dörr- och skåpshandtag, vattenkranar, kaffekannor och andra ytor i gemensamma utrymmen.
  • Se över antalet fysiska möten – välj helst digitala möten när det är möjligt.
  • Minimera tiden när ni sitter i grupp på arbetsplatsen: dela gärna upp fika- och lunchtider så att inte många fikar och äter samtidigt. Tänk också på att sprida ut er glest när ni samlas, ett riktmärke är en armlängds avstånd mellan varandra. Ändra gärna möbleringen så att det inte går att sitta tätt!
  • Undvik gemensam mat, gemensamma godis- och snacksskålar och liknande.

Relaterade nyheter

Fall av brittisk virusvariant i Kronoberg

25 januari 2021

Ett fall av den brittiska virusvarianten av muterat coronavirus har hittats i Kronoberg. Svaret kom i helgen.

Lägesrapport: Viktigt att fortsätta följa rekommendationer trots lägre smittspridning

22 januari 2021

Den senaste veckan har antalet inneliggande patienter med covid-19 minskat till ungefär 50, efter att ha legat på runt 60 ett antal veckor. Smittspridningen minskade också förra veckan med färre antal...

Lönesatsning på kommunals yrkesutbildade vårdyrken

21 januari 2021

I årets löneöversyn tillkommer en satsning på utbildade undersköterskor, skötare och barnskötare. Satsningen ger en löneökning på i genomsnitt 5,2 % – dubbelt upp jämfört med kollektivavtalet.

Gradvis återgång till undervisning på plats möjlig för länets gymnasieelever

21 januari 2021

Från och med den 25 januari rekommenderar Folkhälsomyndigheten att elever på gymnasiet bör ha minst 20 % närundervisning, det vill säga undervisning på plats på skolan. Smittskyddsläkaren i Kronoberg...