Fler nyheter
Hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Roland Gustbée klippte bandet. Hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Roland Gustbée klippte bandet.

10 februari 2020

Fler enpatientsrum för medicinavdelning 2

Idag, den 10 februari, invigde medincinavdelningen sina nya lokaler på Lasarettet Ljungby. I morgon går flytten för verksamheten. Tack vare renoveringen får nu verksamheten fler enpatientsrum, smartare vårdflöden och en ökad vårdhygien.

Det är en glädjens stund att få vara här och inviga avdelningens nya lokaler. Lokalerna har stor betydelse för vården. Avdelningen får nu en trivsam miljö med fräscha och funktionella ytor. De får fler enpatientrum vilket kommer bidra till en ökad integritet för patienten men är också en fördel ur hygiensynpunkt, säger hälso- och sjukvårdensnämndens ordförande Roland Gustbée (M).

Sjuksköterska Karin Hörberg Svensson och tf avdelningschef Lisa Magnusson visade och berättade om lokalerna.

Största skillnaden från tidigare är att vi nu fått så många enpatientsrum och att alla rum har egna toaletter. Vi har numera ett tyst larmsystem som bidrar till mindre stress och vi har även fått bättre träningsmöjligheter för patienterna, berättar Lisa Magnusson.