Fler nyheter

24 mars 2020

Fler möten i regionstyrelsens arbetsutskott på grund av coronaviruset

Med anledning av coronautbrottet i Sverige kommer regionstyrelsens arbetsutskott att sammanträda varje vecka med start på torsdag. Det beslutades i regionstyrelsen på tisdagen.

Dessutom får arbetsutskottet utökade befogenheter att fatta beslut.

– På grund av coronautbrottet så kan det krävas snabba beslut. Därför behöver vi i arbetsutskottet träffas oftare, säger Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande.

Budgetarbetet skjuts på framtiden

På grund av det osäkra ekonomiska läget så skjuts beslutet om budget för 2021 fram.

– Det går inte att få någon överblick över de ekonomiska konsekvenserna av coronautbrottet, därför är det svårt att planera framåt i nuläget, säger Mikael Johansson.

Regionfullmäktiges sammanträde som skulle ägt rum den 8 april är inställt på grund av risken för smittspridning.

Vid regionstyrelsens sammanträde bifölls motionen om Växjö flygplats som testflygplats för elektriska flygplan, och ärendet om intraprenad återremitterades. I övriga ärenden fattades beslut enligt förslag.

Kontakt

Mikael Johansson (M)

Mikael Johansson (M)

Regionstyrelsens ordförande

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0767-20 79 96

Relaterade nyheter

Grimslövs folkhögskola startar natur- och vildmarksutbildning

10 juli 2020

I spåren av coronapandemin är intresset för natur- och friluftsliv stort i Sverige. Nu startar Grimslövs folkhögskola en ny utbildning för den som vill upptäcka svensk natur och vildmark och kunna för...

Positivt covid-läge i länet

9 juli 2020

Den nedåtgående trenden fortsätter i länet. Andelen positiva prover minskar, liksom antalet personer i behov av vård på sjukhus på grund av covid-19.

Grimslövs folkhögskola startar vård- och omsorgsutbildningar i höst

7 juli 2020

Sjukvården och omsorgen har stora behov av nya medarbetare. Samtidigt är många av de traditionella utbildningarna till undersköterska, skötare och vårdbiträde fulla. Nu startar Grimslövs folkhögskola...

Region Kronoberg erbjuder allmänheten test för pågående covid-19-infektion

6 juli 2020

Från och med onsdag 8 juli erbjuder Region Kronoberg allmän provtagning för covid-19, enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Provtagningen gäller endast personer med symtom som skulle kunna vara cov...