Fler nyheter
Foto: Region Kalmar

20 september 2021

Florence Eddyson blir ny sjukhuschef

Nu är det klart. Från och med december tillträder Florence Eddyson som ny verksamhetsområdeschef för sjukhusvården.

Florence tar med sig flera års erfarenhet av hälso- och sjukvård och ledarskap. De närmaste 12 åren har hon varit psykiatridirektör i Region Kalmar, med ansvar för länets barn-, vuxen-, och rättspsykiatri. Trots många år inom psykiatrin har hon en somatisk bakgrund, vilket är en av anledningarna att hon sökte tjänsten som sjukhuschef i Kronoberg.

Jag sökte den här tjänsten för att komma tillbaka till det område jag från början utbildade mig inom och cirkeln sluts på ett sätt nu. Det ska bli spännande att lära känna Region Kronoberg och mitt nya verksamhetsområde. Jag är redo för nya utmaningar, säger Florence Eddyson.

Florence är narkossköterska i grunden och inledde sin yrkesbana på sjukhuset i Lund, för att senare börja arbeta på sjukhuset i Oskarshamn. I Oskarshamn gick hon så småningom vidare till chef för operation och senare sjukhuschef.

Erfarenheterna av att ha varit chef på olika nivåer och för olika förvaltningar ser Florence som en fördel inför sitt kommande uppdrag som sjukhuschef.

Det har gett mig en bredare bild av helheten och en tydligare insikt om hur mycket hänger ihop. Det hoppas jag ha nytta av i mitt uppdrag som sjukhuschef och ledare för helheten.

Jag är inte rädd att ta ansvar, ställa krav på mig själv och min omgivning. Samtidigt anser jag att ledarskap är något vi utövar tillsammans. Jag tror på frihet under ansvar och stimuleras av att se duktiga medarbetare växa. Det ger oss förutsättningar att ta stora kliv framåt tillsammans.

Florence bor i Oskarshamn tillsammans med sin man och hunden Inu. Hon har två vuxna barn, tycker om att resa och att spendera tid i trädgården.

Jag kan inte påstå att jag är någon pedant i trädgården, men jag tycker om att odla allt ifrån kryddor till grönsaker, och framförallt blommor.

 

Relaterade nyheter

Lägesrapport: Milstolpe nådd – 80 procent är fullvaccinerade

15 oktober 2021

80,5 procent av länets vuxna befolkning har nu fått två doser vaccin mot covid-19. 85,1 procent har fått en dos. ”Två milstolpar är nådda”, säger vaccinsamordnare Lena Andersson Nazzal.

Jourverksamheten på länets sjukhus ses över

15 oktober 2021

Jourverksamheten ses över för att skapa en långsiktigt hållbar lösning för länets båda sjukhus. Tidigare i vår genomfördes en jouröversyn på Centrallasarettet Växjö, nu gör samma sak på Lasarettet Lju...

Klartecken för Bymässa 2030

12 oktober 2021

Region Kronoberg har beslutat att starta ett arbete kring Bymässa 2030. Det innebär att regionen tar en ledande och samordnande roll i att driva samhällsutvecklingsmässan så att den blir långsiktigt h...

Regionstyrelsen sammanträder den 12 oktober

11 oktober 2021

Den 12 oktober klockan 9 sammanträder regionstyrelsen. Det finns nu möjlighet för ordinarie ledamöter och tjänstgörande ersättare att välja om man vill delta fysiskt eller digitalt.