27 april 2021

Förslag om extra ersättning till medarbetare i pandemin

På torsdag hålls ett extrainsatt regionstyrelsemöte för att diskutera och besluta om förslaget att ge extra ersättningar till medarbetare med anledning av det svåra läget under pandemin.

Vi ser att den tredje vågen är här och hur tufft våra medarbetare har det. Detta är ett sätt för oss att visa uppskattning och premiera de som ställer upp för verksamheten och invånarna under en svår tid, säger Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande.

Samtidigt har han ett medskick till invånarna:

Det som verkligen kan göra skillnad för personalen och som vi alla kan hjälpa till med är att följa rekommendationerna och bidra till att minska smittspridningen.

Förslaget innebär att regionens medarbetare premieras på två sätt:

• Sommargåva till medarbetare: Förslaget är att alla medarbetare får ett presentkort på 2000 kronor som kan användas hos lokala näringsidkare, vilket därmed även gynnar det lokala näringslivet.
  • Dubbel övertidsersättning: Förslaget innebär att det under maj månad utgår dubbel ersättning för övertidsarbete och extra pass till de medarbetare som har rätt till övertidsersättning, samt till läkare som har tätare jourer.