Fler nyheter

14 april 2021

Fortsatt delvis distansundervisning på gymnasiet

Efter samråd med skolcheferna för de kommunala gymnasieskolorna rekommenderar smittskyddsläkaren i Kronoberg att gymnasieskolorna fortsätter med delvis distansundervisning april månad ut. Detta då smittspridningen i länet ökat kraftigt senaste veckorna och personer i gymnasieåldern står för en förhållandevis stor andel av totala antalet fall per vecka jämfört med tidigare.

Beroende på lokala faktorer kan andelen distansundervisning variera lite men generellt rekommenderas att cirka två tredjedelar av eleverna är på plats samtidigt på skolan för närundervisning.

Ökningen av fall i gymnasieåldern under vecka 14 beror inte på smittspridning i skolorna utan på till exempel privata fester och aktiviteter under påsklovet, säger Christian Blomkvist, smittskyddsläkare i Region Kronoberg.

Förhoppningsvis kan eleverna på gymnasiet återgå till närundervisning på heltid därefter men det beror på hur smittspridningen i länet utvecklas.

Gällande högstadieskolorna har smittskyddsläkaren ingen generell rekommendation om distansundervisning utan det måste avgöras beroende på lokala förutsättningar i respektive kommun och skola.

Det är viktigt att alla skolor, oavsett stadie och eventuell distansundervisning, jobbar aktivt för att alla skall kunna hålla avstånd och med att minska risken för smittspridning bland eleverna som är på plats, säger Christian Blomkvist.

Relaterade nyheter

Lägesrapport: Drop in-tider erbjuds i alla kommuner

24 september 2021

Ett brev går nu ut till alla i länet som ännu inte vaccinerat sig mot covid-19. Där finns information om tillgängliga drop in-tider i respektive kommun.

Lägesrapport: Nu påbörjas planeringsarbetet för vaccination av 12–15-åringar

17 september 2021

Smittspridningen har nu vänt neråt i länet. Samtidigt ökar vaccinationstäckningen hela tiden. De senaste veckorna har många fått sin andra dos och 75,9 % av den vuxna befolkningen är nu fullvaccinerad...

Lägesrapport: Sista förstadosen på vaccinationsplatserna ges den 31 oktober

10 september 2021

Region Kronoberg har nu beslutat om avveckling av de externa vaccinatörer som gjort ett förtjänstfullt arbete i länets alla kommunerna. 31 oktober blir sista datum som vaccinatörerna ger dos 1. Däreft...

Stort intresse för vaccinering på Linnéuniversitetet

2 september 2021

Kön ringlade under torsdagen lång när studenter fick möjlighet till drop in-vaccination i en buss på campus.