Fler nyheter

10 juli 2020

Grimslövs folkhögskola startar natur- och vildmarksutbildning

I spåren av coronapandemin är intresset för natur- och friluftsliv stort i Sverige. Nu startar Grimslövs folkhögskola en ny utbildning för den som vill upptäcka svensk natur och vildmark och kunna försörja sig genom att guida andra i naturupplevelser och äventyr.

Utbildningen till natur- och vildmarksguide är 15 veckor lång, och riktar sig till personer som gått ut gymnasiet. Den berättigar till studiemedel från CSN, och målet är att de som deltar ska kunna arbeta som guider inom natur, vildmark och äventyr.

Fokus ligger på den svenska naturen och vildmarken, det som finns att upptäcka nära samt på hållbar turism. Vi ser att intresset för att uppleva den svenska naturen har ökat i och med coronapandemin, säger Erik Engsbråten, rektor på Grimslövs folkhögskola.

Huvudlärare på utbildningen är Mikael Björkman, som har ett långt förflutet inom bland annat scoutrörelsen och som yrkesofficer.

Den här utbildningen kommer att innebära fantastiska möjligheter att få vara ut i skog och mark, paddla kanot och kajak, träna på överlevnad och lära sig mycket om djur. Men vi kommer också att jobba mycket med ledarskap och grupputveckling, bland annat för att deltagarna ska kunna guida på ett professionellt och säkert sätt. Under utbildningen finns goda möjligheter att skapa sig ett nätverk i branschen, och därmed öka sina möjligheter att få jobb, säger Mikael Björkman.
Läs mer om utbildningen

Kontakt

Erik Engsbråten

Rektor på Grimslövs folkhögskola

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 046470763700, 046767207682

Relaterade nyheter

Nu erbjuds antikroppstester i regionen

3 augusti 2020

Från och med onsdagen den 5 augusti erbjuder Region Kronoberg allmän provtagning för antikroppar mot covid-19. Testet görs för att bekräfta om en person tidigare har haft en covid-19-infektion. Prover...

Lägesrapport från Region Kronoberg 30 juli

30 juli 2020

Endast ett fåtal covid-19-patienter är inlagda på sjukhus, och inga vårdas på IVA. Samtidigt påbörjas nu förberedelserna inför hösten då gymnasieskolor och högskolor börjar bedriva undervisning på pla...

Fortsatt viktigt att följa rekommendationer under sommarresorna

16 juli 2020

Den nedåtgående trenden fortsätter i hela Sverige, och även i Kronobergs län. Men när fler människor reser under semesterperioden finns det risk för regionala och lokala utbrott av covid-19.

Positivt covid-läge i länet

9 juli 2020

Den nedåtgående trenden fortsätter i länet. Andelen positiva prover minskar, liksom antalet personer i behov av vård på sjukhus på grund av covid-19.