Fler nyheter

7 juli 2020

Grimslövs folkhögskola startar vård- och omsorgsutbildningar i höst

Sjukvården och omsorgen har stora behov av nya medarbetare. Samtidigt är många av de traditionella utbildningarna till undersköterska, skötare och vårdbiträde fulla. Nu startar Grimslövs folkhögskola två certifierade vårdutbildningar: undersköterska/skötare samt vårdbiträde.

De nya vård- och omsorgsutbildningarna startar redan i slutet av augusti, trots att folkhögskolans styrelse tog beslut om satsningen så sent som i maj.

Det har gått fort, men vi ville kunna erbjuda de här utbildningarna så fort som möjligt, eftersom behovet är stort, berättar Erik Engsbråten, rektor på Grimslövs folkhögskola.

Utbildningen till undersköterska/skötare är tvåårig, utbildningen till vårdbiträde ettårig. Det första året läser deltagarna gemensamt. Båda utbildningarna räknas som gymnasial utbildning enligt CSN:s definition, och berättigar till studiebidrag. Deltagare från hela Sverige är välkomna.

I utbildningarna ingår både teori och praktik. Bland annat genomförs metodövningsmoment via kliniskt träningscentrum på Centrallasarettet Växjö.

Vi kan erbjuda utbildningar som är certifierade och med största sannolikhet leder till jobb som undersköterska, skötare eller vårdbiträde. Dessutom görs vi det i folkhögskolans ”form”, vilket innebär lite speciella möjligheter till gemenskap, aktiviteter och tillval. Vi erbjuder också möjligheten att bo på vårt internat, vilket är uppskattat av många, säger Erik Engsbråten.

Läs mer om kurserna:

Vårdbiträde

Undersköterska/skötare

 

Kontakt

Erik Engsbråten

Rektor på Grimslövs folkhögskola

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 046470763700, 046767207682

Relaterade nyheter

Satsning på tillväxt inom trähus- och planglasindustrin

10 augusti 2020

Regionala utvecklingsnämnden har beslutat att stödja tredje fasen av Vinnovaprojektet Smart Housing Småland med 6 miljoner mellan åren 2020 – 2023.

Lägesrapport från Region Kronoberg 6 augusti

6 augusti 2020

Nu har provtagning av antikroppar hos allmänheten kommit igång. Intresset är stort och de första dagarna har flera hundra prover tagits.

Nu erbjuds antikroppstester i regionen

3 augusti 2020

Från och med onsdagen den 5 augusti erbjuder Region Kronoberg allmän provtagning för antikroppar mot covid-19. Testet görs för att bekräfta om en person tidigare har haft en covid-19-infektion. Prover...

Lägesrapport från Region Kronoberg 30 juli

30 juli 2020

Endast ett fåtal covid-19-patienter är inlagda på sjukhus, och inga vårdas på IVA. Samtidigt påbörjas nu förberedelserna inför hösten då gymnasieskolor och högskolor börjar bedriva undervisning på pla...