Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

17 april 2020

Hälsokommunikatörer svarar på frågor om corona

På måndag och tisdag, den 20-21 april, träffar Region Kronobergs hälsoinspiratörer invånare i Araby/Dalbo för att svara på frågor och funderingar om coronaviruset. Hälsokommunikatörerna är anställda i vården och pratar fler språk än svenska. Nu har de själva anmält sig för att hjälpa till att informera om vårdrelaterade frågor kopplade till coronavirus.

Förutom att tala fler språk än svenska känner hälsokommunikatörerna till eventuella kulturella skillnader och kan fånga upp frågor och funderingar under frågestunderna som hålls på Tallgården.

Det är viktigt för oss att nå alla våra invånare och till vissa grupper behöver vi skapa anpassad kommunikation, något som har blivit tydligt även nationellt. Vi har hittat ett bra samarbete med bostadsbolagen och kommunen i detta och det är tydligt att vi alla vill samma sak, säger Jenny Folkesson, folkhälsoutvecklare i Region Kronoberg.

Max 20 besökare åt gången kommer tillåtas i den stora lokalen och om det är fint väder kommer hälsokommunikatörerna också befinna sig ute.

Hushållsutskick på olika språk

Under helgen delas även 2 800 hushållsutskick ut i området. Utskicket delas ut av bostadsbolagen Växjöbostäder, Victoria Park och CA Fastigheter och kommer att läggas i brevlådan hos alla hyresgäster på Araby/Dalbo. Informationen är skriven på svenska, engelska, arabiska och somaliska.

Arbetet med att informera via hushållsutskick och att träffa invånare för frågestunder startar på Araby/Dalbo-området i Växjö, men kommer inom kort att utökas även till andra delar av länet. Region Kronoberg kommunicerar även på olika språk digitalt.

Region Kronoberg har också gjort ett separat hushållsutskick till alla invånare i Kronoberg som är över 70 år.

Media hälsas välkomna att delta under träffarna.

Länk till tider och plats

Kontakt

Jenny Folkesson

Folkhälsoutvecklare

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 046470586391

Relaterade nyheter

Lägesrapport från Region Kronoberg 13 augusti

13 augusti 2020

Förra veckan mer än fördubblades antalet konstaterade fall av covid-19 i Kronobergs län. Framför allt ökar fallen i gruppen 20-25-åringar. Totalt har nu 1 289 kronobergare konstaterats smittade av cov...

Nästan var tionde har antikroppar

12 augusti 2020

Den 11 augusti kl.12 hade knappt 1900 individer i Kronoberg fått svar på sina antikroppstester. Av dem har 9 procent (9,2) antikroppar mot covid-19.

Mer än fördubbling av antalet coronasmittade

10 augusti 2020

Vecka 31 konstaterades 30 personer smittade av coronaviruset i Kronobergs län. Vecka 32 mer än fördubblades antalet – under förra veckan konstaterades runt 70 personer smittade.

Satsning på tillväxt inom trähus- och planglasindustrin

10 augusti 2020

Regionala utvecklingsnämnden har beslutat att stödja tredje fasen av Vinnovaprojektet Smart Housing Småland med 6 miljoner mellan åren 2020 – 2023.