Fler nyheter

6 maj 2021

Hubbar med vaccinationsinformation i länets kommuner

I juni ska Region Kronoberg arbeta uppsökande för att nå personer som det är svårt att nå med information om vaccination. I informationshubbar ska hälsokommunikatörer informera och kunna hjälpa till med att boka tid för vaccination.

Personer som är svåra att nå är exempelvis socioekonomiskt utsatta grupper, personer som inte använder 1177.se, papperslösa och personer som talar andra språk.

Syftet är att göra vaccineringen tillgänglig för alla invånare i Kronoberg och få fler att vaccinera sig, säger Maria Sääf, utbildningsledare och samordnare av insatsen. 

Upplägget planeras i dialog med länsstyrelsen och länets kommuner.

Vi ska slå upp ett tält på cirka tio olika i platser i länet där vi kan nå de här personerna och vi behöver se till så att vi är på rätt ställen. De hälsokommunikatörer som är med ska kunna prata arabiska och även andra språk om vi ser det behovet. Vi ser så klart till att göra detta på ett smittsäkert sätt, säger Jenny Folkesson, folkhälsoutvecklare.

Relaterade nyheter

Lägesrapport: Drop in-tider erbjuds i alla kommuner

24 september 2021

Ett brev går nu ut till alla i länet som ännu inte vaccinerat sig mot covid-19. Där finns information om tillgängliga drop in-tider i respektive kommun.

Tre arkitektteam tävlar om att gestalta det nya akutsjukhuset i Växjö

22 september 2021

Nu har tre arkitektteam satt igång arbetet med att skapa gestaltningsförslag för det nya akutsjukhuset som eventuellt ska byggas i Växjö. I december kommer en jury att utse det vinnande förslaget.

Florence Eddyson blir ny sjukhuschef

20 september 2021

Nu är det klart. Från och med december tillträder Florence Eddyson som ny verksamhetsområdeschef för sjukhusvården.

Lägesrapport: Nu påbörjas planeringsarbetet för vaccination av 12–15-åringar

17 september 2021

Smittspridningen har nu vänt neråt i länet. Samtidigt ökar vaccinationstäckningen hela tiden. De senaste veckorna har många fått sin andra dos och 75,9 % av den vuxna befolkningen är nu fullvaccinerad...