6 maj 2021

Hubbar med vaccinationsinformation i länets kommuner

I juni ska Region Kronoberg arbeta uppsökande för att nå personer som det är svårt att nå med information om vaccination. I informationshubbar ska hälsokommunikatörer informera och kunna hjälpa till med att boka tid för vaccination.

Personer som är svåra att nå är exempelvis socioekonomiskt utsatta grupper, personer som inte använder 1177.se, papperslösa och personer som talar andra språk.

Syftet är att göra vaccineringen tillgänglig för alla invånare i Kronoberg och få fler att vaccinera sig, säger Maria Sääf, utbildningsledare och samordnare av insatsen.

Upplägget planeras i dialog med länsstyrelsen och länets kommuner.

Vi ska slå upp ett tält på cirka tio olika i platser i länet där vi kan nå de här personerna och vi behöver se till så att vi är på rätt ställen. De hälsokommunikatörer som är med ska kunna prata arabiska och även andra språk om vi ser det behovet. Vi ser så klart till att göra detta på ett smittsäkert sätt, säger Jenny Folkesson, folkhälsoutvecklare.