Fler nyheter

19 november 2020

Influensavaccin till riskgrupper är säkerställt

Region Kronoberg informerade i början av veckan om att det är brist på influensavaccin. En inventering av kvarvarande vaccin är nu gjord. Kronobergare som är i riskgrupp eller 65 år och äldre bedöms kunna vaccineras enligt plan.

Vi bedömer att vi med kvarvarande vaccin och den extra leverans av vaccin, som troligtvis kommer i början av nästa vecka, kommer kunna vaccinera alla i Kronoberg som riskerar att bli allvarligt sjuka av influensa och personer som är 65 år eller äldre, säger Lena Andersson Nazzal, primärvårds- och rehabchef.

Det kvarvarande vaccinet omfördelas till vårdcentralerna i länet. Patienter som är i de prioriterade grupperna och som vill vaccinera sig mot influensan uppmanas att boka tid på sin vårdcentral.

De patienter som fick sin vaccinationstid avbokad i samband med den tillfälliga bristen på vaccin uppmanas att boka en ny tid, helst genom att logga in på sina sidor på 1177.se med sin e-legitimation och boka tid direkt, men det går även att ringa till sin vårdcentral.

Personalvaccinationerna är fortsatt pausade, tills de som är i riskgrupp har fått vaccin. Därefter kommer det också visa sig hur många doser som finns kvar till personer utanför riskgrupperna.

Just nu är vår prioritering att vaccinera riskgrupperna. Det är extra viktigt att de får skydd mot influensa under pandemin, säger Christian Blomkvist, smittskyddsläkare.

Kontakt

Lena Andersson Nazzal

Chef för primärvård och rehab

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0709-84 45 73

Christian Blomkvist

Smittskyddsläkare

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 87 82