Fler nyheter

9 november 2020

Inspireras på digitala veckan och DIGIdag

Digital transformation är en nödvändighet för alla företag och organisationer. För att stödja företag och inspirera i transformationen är Region Kronoberg medarrangör till DIGIdagen den 18 november.

Corona är en digitaliseringskatalysator. Den omställning vi nu är i är tuff men också något vi bör bejaka och ta kraft i. Digitaliseringen är ett verktyg för att lösa flera av framtidens utmaningar, både ekologiska, ekonomiska och sociala, säger Christel Gustafsson, regional utvecklingsdirektör.

Digitaliseringen anses vara den enskilt starkaste förändringsfaktorn i samhället fram till år 2025.

Digitaliseringskoordinator Emma Hagman RangVi kommer att presentera vilket stöd regionens företag kan få i sin digitaliseringsresa från Region Kronoberg. Bland annat finns möjligheter att få hjälp med konsultstöd, kompetensutveckling och företagscheckar, säger Emma Hagman Rang, regional digitaliseringskoordinator på Region Kronoberg.

Under Digidagen kan deltagare även få inspiration till förändring, delta på seminarier och hitta nya samarbeten. Talar gör bland andra regeringen (digitaliseringsminister Anders Ygeman), Google, Tieto och Wide Ideas, Visma och Fortnox.

Digidagen äger rum i Digitala veckan och presenteras av föreningen Digitri i samarbete med Region Kronoberg, Region Kalmar, Videum Science Park, Linnéuniversitetet, Zenta och Oskarshamns kommun.

Läs mer om Digidagen

Anmälan

Läs om digitala veckan

Relaterade nyheter

Kronobergare prisas för sina kulturinsatser

25 november 2020

Region Kronoberg delar årligen ut kulturutmärkelser för att uppmärksamma framstående kulturarbetare i länet. Årets utmärkelser går till konsthantverk- och designhistorikern Christina Zetterlund, fotog...

Regionen satsar på hållbar turism

25 november 2020

Balanserad turism som ger mer än den tar och kvalitet framför för kvantitet – det vill Region Kronoberg satsa på i besöksnäringen. Näringen behöver fortsätta sin påbörjade omställning för att bidra ti...

Coronastöd till idrottsrörelsen

20 november 2020

Region Kronobergs regionala utvecklingsnämnd ger 1,5 miljoner kronor till idrottsrörelsen i Kronoberg genom RF-SISU Småland.

Hållbarhet och kvalitet hyllas

16 november 2020

Ökad tillgänglighet, analys av antikroppstester, ett samarbete mellan SOS och akuten, hållbart byggande och digitalisering. I fredags hyllade och belönade Region Kronoberg initiativ för kvalitet och h...