Fler nyheter

9 augusti 2021

Intervallet mellan dos 1 och 2 minskas

Från och med tisdag den 10 augusti minskas intervallet mellan vaccindos 1 och 2 för covid-19. Tidigare var regionen haft ett intervall om cirka 7 veckor mellan vaccindoserna, men nu minskas detta till cirka 5 veckor. Detta för att kunna fullvaccinera fler personer snabbare.

De som bokar in tid för vaccination från och med tisdag kommer att erbjudas dos 2 efter cirka 5 veckor. Efter några veckor med ett lägre bokningstryck har vaccinationsplatserna kvar vaccin i lager, vilket gör det möjligt att korta dosintervallet.

De som redan har fått dos 1 och har en tid bokad för dos 2 berörs inte av ändringen utan ska gå på sin inbokade tid.

Har du redan fått en tid för dos 2 är det den som gäller. De vaccin som används är rekommenderade med ett dosintervall mellan 5-7 veckor och ger lika gott skydd oavsett vilket dosintervall som används, säger Annika Tigerhielm, vaccinsamordnare.

Just nu finns det gott om tider för vaccination hela Kronobergs län. I september kommer ett antal leverantörer att avsluta sitt uppdrag med vaccinationer mot covid-19.

Passa på att boka en tid för vaccination nu, då antalet vaccinationsplatser kommer att bli färre under hösten, säger Annika Tigerhielm.

Det kommer fortfarande finnas möjlighet att vaccinera sig i alla kommuner i länet.

Relaterade nyheter

Lena Hallengren besökte verksamheter med barnet i fokus

24 september 2021

Socialminister Lena Hallengren besökte Region Kronoberg under fredagen. Hon träffade representanter från flera verksamheter med barnet i fokus: En väg in, Barnahus och Barnens bästa gäller.

Lägesrapport: Drop in-tider erbjuds i alla kommuner

24 september 2021

Ett brev går nu ut till alla i länet som ännu inte vaccinerat sig mot covid-19. Där finns information om tillgängliga drop in-tider i respektive kommun.

Tre arkitektteam tävlar om att gestalta det nya akutsjukhuset i Växjö

22 september 2021

Nu har tre arkitektteam satt igång arbetet med att skapa gestaltningsförslag för det nya akutsjukhuset som eventuellt ska byggas i Växjö. I december kommer en jury att utse det vinnande förslaget.

Florence Eddyson blir ny sjukhuschef

20 september 2021

Nu är det klart. Från och med december tillträder Florence Eddyson som ny verksamhetsområdeschef för sjukhusvården.