Fler nyheter

3 januari 2022

Invånare över 18 år kan boka påfyllnadsdos – efter sex månader

Nu kan invånare i Kronoberg som är över 18 år boka tid för en påfyllnadsdos av covid-19-vaccin, när det har gått minst 6 månader sedan dos 2.

Den som är över 18 år och vill boka tid i dag ska ha vaccinerat sig med den andra dosen den 3 juli eller tidigare. Undantaget är personer över 65 år som kan få sin tredje dos redan efter fem månader.

Det gäller att hålla reda på när man fick sin andra dos. Bokar man in sig för tidigt kommer man antingen få tiden avbokad eller bli avvisad på vaccinationsplatsen, säger Annika Laine Tigerhielm, tillförordnad vaccinationssamordnare.

Tidpunkt för dos 2

Det finns tre sätt att ta reda på när man fick sin andra dos vaccin:

  • På covid-beviset som beställs via covidbevis.se
  • Genom att logga in på 1177.se och se efter i journalen
  • Ringa 0470-58 60 00

På vaccinationsplatsen behöver man kunna visa upp när man fick dos 2.

Ingen möjlighet att välja vaccin

Det finns ingen möjlighet att välja vaccin. Just nu används vaccin från Moderna eller Pfizer. Det går bra att ta ett annat vaccin vid påfyllnadsdosen än det man fick vid första och andra dosen.

Boka tid via 1177.se

Dos 1, 2 och påfyllnadsdos kan tas på någon av länets vaccinationsplatser. Vid årsskiftet skedde vissa förändringar kring vilka som vaccinerar, det är inte säkert att vaccination kan ske på samma plats som tidigare.

Tidsbokning på 1177.se, öppnas i nytt fönster

Relaterade nyheter

Lägesrapport: Ytterligare en fördubbling av antalet fall av covid-19

21 januari 2022

För tredje veckan i rad blev det förra veckan ungefär en fördubbling av antalet fall av covid-19 i länet, från över 2 000 till närmare 4 000 fall.

Region Blekinge och Region Kronoberg utvecklar samarbetet inom hälso- och sjukvården

21 januari 2022

Region Blekinge och Region Kronoberg är överens om att fortsätta samarbetet inom hälso- och sjukvården. Det gäller även thoraxkirurgisk sjukvård och högspecialiserad hjärtsjukvård.

Personer som inte kan arbeta hemifrån samt skolelever provtas i länet

21 januari 2022

Region Kronoberg pausade tidigare i veckan all PCR-provtagning av allmänheten. På måndag återupptas provtagningen igen enligt Folkhälsomyndighetens nya prioritering.

Region Kronobergs vårdcentraler, psykiatri, rehabilitering och habilitering erbjuder videobesök i första hand

20 januari 2022

För att minska risken för smittspridning i vården erbjuder verksamheterna inom primärvård, rehab och psykiatri videobesök i större omfattning. Regionen uppmanar invånarna att förbereda sig för videobe...