Fler nyheter

26 november 2021

Invigning av nya MR-kameror

Den 25 november hölls en invigning för våra två nya MR-kameror på röntgenavdelningen i Växjö. De nya kamerorna ger en bättre bildkvalitet, ett mer effektivt arbetsflöde och en mindre klaustrofobisk känsla för patienten.

Undersökningar med magnetkamera används mer och mer och det upptäcks betydligt fler sjukdomar. Kamerorna används bland annat för att leta efter cancer, kontrollera mjukdelsskador, hjärnor, ryggar och för att upptäcka sjukdomar som MS.

De gamla kamerorna var över tio år gamla och har nu ersatts med mer moderna kameror.

En stor fördel med de nya kamerorna är att de har ett rymligt och ljusare utrymme som patienten åker in i, vilket motverkar de klaustrofobiska känslor som många kan känna under undersökningen, berättar Fredrik Larsson, verksamhetschef på bild- och funktionsmedicin.

Eftersom det är ett nytt system så är det fortfarande mycket att lära sig, men vi kan redan se att det ger ett mer effektivt arbete med våra patienter, berättar sektionsledare Ulrika Karlsson.

Flera medarbetare lyfter också fördelen med att de nu har en tystare arbetsmiljö då ljudnivån inne i intilliggande arbetsrum har dämpats med hjälp av en bättre ljudisolering.

Bandet klipptes av sektionsledare Ulrika Karlsson.

Relaterade nyheter

Lägesrapport: Ytterligare en fördubbling av antalet fall av covid-19

21 januari 2022

För tredje veckan i rad blev det förra veckan ungefär en fördubbling av antalet fall av covid-19 i länet, från över 2 000 till närmare 4 000 fall.

Region Blekinge och Region Kronoberg utvecklar samarbetet inom hälso- och sjukvården

21 januari 2022

Region Blekinge och Region Kronoberg är överens om att fortsätta samarbetet inom hälso- och sjukvården. Det gäller även thoraxkirurgisk sjukvård och högspecialiserad hjärtsjukvård.

Region Kronobergs vårdcentraler, psykiatri, rehabilitering och habilitering erbjuder videobesök i första hand

20 januari 2022

För att minska risken för smittspridning i vården erbjuder verksamheterna inom primärvård, rehab och psykiatri videobesök i större omfattning. Regionen uppmanar invånarna att förbereda sig för videobe...

Region Kronoberg pausar PCR-provtagningen

19 januari 2022

På grund av kraftigt ökad provtagning är den nationella analyskapaciteten otillräcklig. Region Kronoberg har inte möjlighet att skicka fler prover för analys och pausar därför PCR-provtagningen för co...