5 juni 2020

Jättebra Kronoberg men vi behöver bli fler!

Sedan Region Kronoberg anslöt sig till tjänsten Sms-livräddare den första juni har 300 nya frivilliga livräddare anslutit sig via appen. Redan de två första dagarna skickades tre larm om misstänkt hjärtstopp ut till de frivilliga livräddare som befann sig i närområdet.

Förra veckan kunde vi berätta den glada nyheten att Region Kronoberg anslutit sig till tjänsten Sms-livräddare. När ett 112-samtal om misstänkt hjärtstopp kommer in till SOS Alarm skickas ett larm ut till de registrerade sms-livräddare som befinner sig i det aktuella området. Syftet är att kunna påbörja hjärt-lungräddning så fort som möjligt och få en hjärtstartare på plats i väntan på att ambulans anländer. Frivilliga livräddare som anslutit sig till tjänsten kan då göra en viktig livräddande insats. Just nu har Kronoberg runt 1200 sms-livräddare men alla med kunskap behövs. Frivilliga insatser är otroligt viktiga i väntan på att en ambulans ska komma. Visst ska vi slå Blekinge som har 2590 livräddare registrerade?

Här kan du läsa mer om hur du registrerar dig