Fler nyheter

5 juni 2020

Jättebra Kronoberg men vi behöver bli fler!

Sedan Region Kronoberg anslöt sig till tjänsten Sms-livräddare den första juni har 300 nya frivilliga livräddare anslutit sig via appen. Redan de två första dagarna skickades tre larm om misstänkt hjärtstopp ut till de frivilliga livräddare som befann sig i närområdet.

Förra veckan kunde vi berätta den glada nyheten att Region Kronoberg anslutit sig till tjänsten Sms-livräddare. När ett 112-samtal om misstänkt hjärtstopp kommer in till SOS Alarm skickas ett larm ut till de registrerade sms-livräddare som befinner sig i det aktuella området. Syftet är att kunna påbörja hjärt-lungräddning så fort som möjligt och få en hjärtstartare på plats i väntan på att ambulans anländer. Frivilliga livräddare som anslutit sig till tjänsten kan då göra en viktig livräddande insats. Just nu har Kronoberg runt 1200 sms-livräddare men alla med kunskap behövs. Frivilliga insatser är otroligt viktiga i väntan på att en ambulans ska komma. Visst ska vi slå Blekinge som har 2590 livräddare registrerade? 

Här kan du läsa mer om hur du registrerar dig

Relaterade nyheter

Ungdomsmottagningen i Ljungby släpper podd

17 november 2020

Ungdomsmottagningen i Ljungby har gjort en podd i syfte att främja psykisk hälsa hos ungdomar. I podden får vi följa Region Kronobergs medarbetare Emma Tunér Nyström och Emma Rydell, en barnmorska och...

De ska bidra i vården

9 november 2020

Nu är den första kursen igång på Grimslövs folkhögskola. Här blir man undersköterska eller vårdbiträde i en helt ny utbildning.

Förändringar i sjukvården till följd av covid-19

4 november 2020

Trycket på vården ökar. Antalet patienter med covid-19 blir allt fler och väntas öka framöver. Därför har sjukhusvården nu tagit flera beslut för att frigöra resurser.

Yrkes-SM i Kronoberg 2022

3 november 2020

Våren 2022 äger Sveriges största yrkes- och studievägledningsaktivitet rum i Kronoberg: Yrkes-SM. Evenemanget genomförs på Arenastaden i Växjö. Idag överlämnas stafettpinnen till Kronoberg från Worlds...