Fler nyheter

5 juni 2020

Jättebra Kronoberg men vi behöver bli fler!

Sedan Region Kronoberg anslöt sig till tjänsten Sms-livräddare den första juni har 300 nya frivilliga livräddare anslutit sig via appen. Redan de två första dagarna skickades tre larm om misstänkt hjärtstopp ut till de frivilliga livräddare som befann sig i närområdet.

Förra veckan kunde vi berätta den glada nyheten att Region Kronoberg anslutit sig till tjänsten Sms-livräddare. När ett 112-samtal om misstänkt hjärtstopp kommer in till SOS Alarm skickas ett larm ut till de registrerade sms-livräddare som befinner sig i det aktuella området. Syftet är att kunna påbörja hjärt-lungräddning så fort som möjligt och få en hjärtstartare på plats i väntan på att ambulans anländer. Frivilliga livräddare som anslutit sig till tjänsten kan då göra en viktig livräddande insats. Just nu har Kronoberg runt 1200 sms-livräddare men alla med kunskap behövs. Frivilliga insatser är otroligt viktiga i väntan på att en ambulans ska komma. Visst ska vi slå Blekinge som har 2590 livräddare registrerade? 

Här kan du läsa mer om hur du registrerar dig

Relaterade nyheter

Lägesrapport från Region Kronoberg 13 augusti

13 augusti 2020

Förra veckan mer än fördubblades antalet konstaterade fall av covid-19 i Kronobergs län. Framför allt ökar fallen i gruppen 20-25-åringar. Totalt har nu 1 289 kronobergare konstaterats smittade av cov...

Nästan var tionde har antikroppar

12 augusti 2020

Den 11 augusti kl.12 hade knappt 1900 individer i Kronoberg fått svar på sina antikroppstester. Av dem har 9 procent (9,2) antikroppar mot covid-19.

Mer än fördubbling av antalet coronasmittade

10 augusti 2020

Vecka 31 konstaterades 30 personer smittade av coronaviruset i Kronobergs län. Vecka 32 mer än fördubblades antalet – under förra veckan konstaterades runt 70 personer smittade.

Lägesrapport från Region Kronoberg 6 augusti

6 augusti 2020

Nu har provtagning av antikroppar hos allmänheten kommit igång. Intresset är stort och de första dagarna har flera hundra prover tagits.