Bilden saknar en alternativtext.

8 september 2020

Jobbcirkus hjälper elever att välja väg

Nu öppnar utställningen Jobbcirkus i Ljungby. Utställningen ska hjälpa Kronobergs elever att göra välgrundade studie- och yrkesval.

Ljungby Business Arena är värd för utställningen och har samverkat med flera företag och Region Kronoberg för att den ska bli verklighet.

Det här är en möjlighet för eleverna i länet. Regionala utvecklingsnämnden arbetar bland annat för att barn och unga ska göra medvetna studie- och yrkesval. Därför är vi glada för det här samarbetet och har valt att stödja Jobbcirkus, säger Thomas Ragnarsson (M), ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

Region Kronoberg har tagit fram statistik och underlag över hur arbetsmarknaden ser ut i Kronoberg vilket gestaltas i utställningen. Regionen bjuder också länets högstadieelever på bussresor till Jobbcirkus under hösten.

Om utställningen

Jobbcirkus ska inspirera, vidga vyer och ge möjlighet att reflektera kring framtida yrkesbanor. Med ett personligt tilltal tar utställningen med besökaren på en resa mot yrkeslivet.

Det finns i nuläget en missmatch på arbetsmarknaden där vissa branscher har svårt att hitta rätt utbildad arbetskraft. Hur kommer det sig till exempel att industrisektorn i länet menar att de lider brist på kompetent yrkesfolk, samtidigt som media rapporterar om arbetslöshet, varsel och lågkonjunktur? säger Christel Gustafsson, regional utvecklingsdirektör.

Jobbcirkus är ursprungligen producerad av Arbetets museum med stöd av Regionförbundet Östsam och Länsstyrelsen i Östergötland. När den nu kommer till Kronobergs län är det Ljungby Business Arena som samordnat innehåll och står som värd hösten 2020 och våren 2021.

Birgitta Kristoffersson, Ljungby business arena, tel. 070-654 33 50,

Det här är en e-postadress

Thomas Ragnarsson (M)

• Telefon: 0709-84 45 34