Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

8 september 2020

Jobbcirkus hjälper elever att välja väg

Nu öppnar utställningen Jobbcirkus i Ljungby. Utställningen ska hjälpa Kronobergs elever att göra välgrundade studie- och yrkesval.

Ljungby Business Arena är värd för utställningen och har samverkat med flera företag och Region Kronoberg för att den ska bli verklighet.

Det här är en möjlighet för eleverna i länet. Regionala utvecklingsnämnden arbetar bland annat för att barn och unga ska göra medvetna studie- och yrkesval. Därför är vi glada för det här samarbetet och har valt att stödja Jobbcirkus, säger Thomas Ragnarsson (M), ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

Region Kronoberg har tagit fram statistik och underlag över hur arbetsmarknaden ser ut i Kronoberg vilket gestaltas i utställningen. Regionen bjuder också länets högstadieelever på bussresor till Jobbcirkus under hösten.

Om utställningen

Jobbcirkus ska inspirera, vidga vyer och ge möjlighet att reflektera kring framtida yrkesbanor. Med ett personligt tilltal tar utställningen med besökaren på en resa mot yrkeslivet. 

Det finns i nuläget en missmatch på arbetsmarknaden där vissa branscher har svårt att hitta rätt utbildad arbetskraft. Hur kommer det sig till exempel att industrisektorn i länet menar att de lider brist på kompetent yrkesfolk, samtidigt som media rapporterar om arbetslöshet, varsel och lågkonjunktur? säger Christel Gustafsson, regional utvecklingsdirektör. 

Jobbcirkus är ursprungligen producerad av Arbetets museum med stöd av Regionförbundet Östsam och Länsstyrelsen i Östergötland. När den nu kommer till Kronobergs län är det Ljungby Business Arena som samordnat innehåll och står som värd hösten 2020 och våren 2021.  

Kontakt 

Birgitta Kristoffersson, Ljungby business arena, tel. 070-654 33 50,

Det här är en e-postadress

Thomas Ragnarsson (M)

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0709-84 45 34

Christel Gustafsson

Regional utvecklingsdirektör

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 046470583027, 046767207848

Relaterade nyheter

Skärpta råd förlängs i länet

24 november 2020

De skärpta allmänna råd som infördes i Kronobergs län den 5 november förlängs nu till och med den 13 december. Därefter införs nationella råd som kommer gälla över jul och nyår.

Vården av covid-sjuka på äldreboenden får kritik av IVO

24 november 2020

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) har granskat vården av covid-sjuka på landets äldreboenden och identifierat allvarliga brister. Samtliga landets regioner kritiseras av IVO, så även Kronoberg.

Digitala kallelser införs överallt i vården

23 november 2020

Digitala kallelser sparar pengar, frigör tid för vårdpersonal och patienterna är positiva. Det går nästan dubbelt så fort att hantera en digital kallelse som en papperskallelse och kostnaden är bara h...

Lägesrapport: Ökningen av coronafall inte lika snabb

20 november 2020

Vecka 46 hade vi cirka 750 fall av covid-19 i länet, något fler än veckan innan. Det provtogs också fler än någonsin: nästan 5 800 personer.